Cuminţenia Pământului: S-a deschis procedura de selecţie a persoanelor juridice pentru achiziţie

Ministerul Culturii anunţă deschiderea procedurii de selecţie a persoanelor juridice cu sau fără scop lucrativ care doresc să încheie contracte cu acesta, în vederea sprijinirii colectării de fonduri pentru achiziţionarea operei de artă "Cuminţenia Pământului" de Constantin Brâncuşi.

649 afișări
Imaginea articolului Cuminţenia Pământului: S-a deschis procedura de selecţie a persoanelor juridice pentru achiziţie

Cuminţenia Pământului: S-a deschis procedura de selecţie a persoanelor juridice pentru achiziţie (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

În luna mai a acestui an, Guvenul României şi Ministerul Culturii au lansat oficial campania de susţinere a subscripţiei naţionale pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia pamântului". Această acţiune comună constituie un efort important pentru protecţia şi salvarea patrimoniului naţional reprezentat, în acest caz, prin cunoscuta operă brâncuşiană.

Procedura de selecţie iniţiată de Ministerul Culturii reprezintă un punct important în cadrul campaniei de subscripţie naţională, iar la aceasta sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi de valorizarea operei lui Constantin Brâncuşi, persoane juridice cu sau fără scop lucrativ.

Potrivit anunţului Ministerului Culturii, persoanele juridice cu sau fără scop lucrativ vor deschide conturi proprii pentru colectarea fondurilor, prin intermediul cărora urmează a se derula doar operaţiuni de încasare a donaţiilor şi, respectiv, de virare către contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie.

Prin contractele încheiate cu Ministerul Culturii se vor stabili modalităţile de colectare a fondurilor, termenele până la care fondurile colectate de către persoanele juridice de drept privat, în numele, pe seama Ministerului Culturii şi în scopul achiziţionării operei, vor fi virate în contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie.

Toate cheltuielile necesare pentru colectarea fondurilor şi pentru gestionarea conturilor deschise în lei şi în valută vor fi suportate integral din fondurile persoanelor juridice.

Până la virarea în integralitate a sumelor colectate de către persoanele juridice de drept privat, în baza contractelor încheiate cu Ministerul Culturii, acestea răspund de integritatea şi de gestionarea acestora, în condiţiile legii.

Fondurile vor fi colectate şi virate în contul deschis de Ministerul Culturii la Trezorerie pana la data de 30 septembrie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici