"Cvartet pentru lavalieră", prezentat în avanpremieră la CNDB

Filmul "Cvartet pentru lavalieră", în regia Ancăi Damian, realizat după spectacolul de dans contemporan cu acelaşi titlu, semnat de coregrafa Vava Ştefănescu, a fost prezentat în avanpremieră, joi, la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB).

35 afișări
Imaginea articolului "Cvartet pentru lavalieră", prezentat în avanpremieră la CNDB

"Cvartet pentru lavalieră", prezentat în avanpremieră la CNDB

Filmul, având la bază spectacolul "Cvartet pentru lavalieră", e o instalaţie coregrafic-sonoră, la care participă Carmen Coţofană, Mihaela Dancs şi Mihai Mihalcea, alături de artistul sonor Julien Trambouze, şi redă pe peliculă o situaţie de proximitate forţată a celor trei protagonişti, ce sunt închişi într-o cabină telefonică.

Cvartetul este completat de un al patrulea corp - "sunetul".

În întreg filmul, care durează aproape o oră, la fel ca şi în spectacol, sunetul are o relaţie cu protagoniştii, "mişcându-se" în spaţiu, în funcţie de imagine.

Per ansamblu, spectacolul poate fi caracterizat drept unul care vorbeşte despre distanţe şi mai ales despre lipsa acestora.

"E un film aflat la graniţa filmului, la graniţa dansului - a artei în general", a declarat regizoarea Anca Damian, la finalul proiecţiei.

"Pentru mine a fost o experienţă extrem de interesantă să lucrez cu Vava, Mihaela, Carmen şi Mihai (...). Sper că dificultatea de a vedea stări insuportabile nu a fost atât de grea la vizionare", a mai spus ea.

Într-adevăr, vizionarea filmului, ce este unul de factură experimentală, nu este la îndemâna publicului larg.

Un film în care personajele "aud epidermic" şi "vibrează la sensibilitatea undelor sonore", nepurtând niciun fel de dialog, nu este unul care să poată ţine atenţia publicului trează timp de aproape o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici