Dan Grigore: Fapta lui Crin Antonescu se înscrie într-un proces de degradare a spaţiului public

Dan Grigore a declarat, joi, când şi-a depus demisia din funcţia de membru al CNA, că fapta lui Crin Antonescu - care a spus despre el că nu are onoare şi ar fi sugerat că nu este omul celor care l-au "trimis" în CNA -, se înscrie într-un proces de degradare a spaţiului public.

1322 afișări
Imaginea articolului Dan Grigore: Fapta lui Crin Antonescu se înscrie într-un proces de degradare a spaţiului public

Dan Grigore: Fapta lui Crin Antonescu se înscrie într-un proces de degradare a spaţiului public (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Înainte de şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Dan Grigore a vorbit despre declaraţiile făcute la adresa sa de preşedintele PNL, Crin Antonescu, în emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, pe 1 martie.

"Din punctul meu de vedere, fapta comisă se înscrie într-un proces de degradare a spaţiului public, în care cei care-şi închipuie că fac politică se angrenează de bună voie şi mi se pare o mare dovadă de inconştienţă, pentru că societatea românească nu de asta are nevoie", a spus Dan Grigore joi, înaintea şedinţei CNA, de la care s-a retras după declaraţia de presă.

La şedinţa CNA de marţi, Dan Grigore a declarat că îşi va da demisia din funcţia de membru al Consiliului dacă Crin Antonescu, care a afirmat despre el că nu are onoare, nu îşi cere scuze până la şedinţa următoare a CNA, programată joi.

Precizând că ceea ce a spus Antonescu despre el "contează mai puţin", Dan Grigore a subliniat că este important "că un lider al opoziţiei democratice din România înţelege să funcţioneze aşa în spaţiul public, în anul de graţie 2012, la 22 de ani după ce s-a murit pe străzi în România, pentru demnitate şi pentru libertate". "Dacă aşa înţelegem noi libertatea şi demnitatea, dacă aşa înţelegem noi să accedem la funcţii în stat, cu asemenea atitudini, mi se pare un lucru foarte grav", a spus Dan Grigore.

În emisiunea "Sinteza zilei", "lucrurile s-au petrecut într-un mod care îmi arată că este o practică în continuitate cu anii '90", a mai spus Dan Grigore, precizând că, în acea perioadă, era atacat în diverse reviste de tip România Mare.

"Am fost acuzat că, fiind monarhist, mi-am permis să ţin cu Băsescu şi că, fiind monarhist, dau într-un post, vezi doamne, care apără cauza nobilă a monarhiei în România. Mărturisesc public de când acest post a «îmbrăţişat» cauza monarhiei din România, mă simt mult mai puţin monarhist decât am fost", a mai declarat Dan Grigore despre cele afirmate la adresa sa în emisiune.

"Metodele cu care se practică anumite lucruri în spaţiul public nu pot fi scuzate de cauze aşa-zicând nobile şi sacrosancte. Pentru mine, şi cauza opoziţiei într-o democraţie e sacrosanctă şi cauza puterii într-o democraţie e sacrosanctă (...). Presa e împinsă să facă senzaţionalisme ieftine, să propage atacurile joase, să propage atitudinile contondente şi insultătoare, violenţa verbală", a mai spus Dan Grigore.

"Sunt foarte îngrijorat de ce se va întâmpla în această campanie electorală, se vor strica multe lucruri care au mai rămas de stricat", a mai declarat Dan Grigore.

Amintindu-şi cum, înainte de '89, se întreba alături de prietenul său Ion Caramitru cum va fi după căderea lui Ceauşescu, Dan Grigore a spus: "Ceauşescu, acum, ţine următorul discurs: «Tovarăşi, au mai rămas lucruri de stricat în România. (...) Vă las moştenire distrugerea a ceea ce a mai rămas». Ei, la asta cred eu că asistăm".

În încheiere, el şi-a cerut scuze colegilor din CNA dacă i-a supărat cu vreuna din părerile sau atitudinile sale, adăugând că nu a avut această intenţie şi că respectă "şi părerile şi persoanele din CNA". "Şi vreau să le cer iertare şi celor cu care votul meu sau părerea mea a coincis. Vă mulţumesc că m-aţi suportat", a mai spus Dan Grigore.

Dan Grigore a părăsit apoi sala de şedinţe a Consiliului.

Preşedintele Consiliului, Răsvan Popescu, a luat act de demisia scrisă depusă de Dan Grigore la cabinetul său şi o va înainta Birourilor Permanente ale Parlamentului României, forul care l-a propus pe Grigore ca membru în CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici