Dan Perjovschi şi Matei Bejenaru, printre artiştii români la prima bienală de artă de la Haifa

Dan Perjovschi şi Matei Bejenaru se numără printre cei şase artişti români care vor expune la prima Bienală Internaţională de Artă Contemporană de la Haifa (18 februarie - 18 aprilie), informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Tel Aviv.

184 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi şi Matei Bejenaru, printre artiştii români la prima bienală de artă de la Haifa

Dan Perjovschi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Peste 35 de artişti din Israel şi din întreaga lume iau parte la Bienala de la Haifa, printre ei numărându-se Christian Boltanski, Chantal Ackerman, Amos Gitai, Micha Ullman. Directorul artistic al Bienalei este Belu Simion Făinaru, artist israelian de origine română.

Din România, participă Dan Perjovschi, Matei Bejenaru, Alexandra Croitoru, Sebastian Moldovan, Ciprian Mureşan şi Victor Man, selectaţi de organizatorii bienalei. Participarea lor este asigurată de ICR Tel Aviv.

Tema acestei prime ediţii a bienalei este conceptul de "casă", idee care deschide discuţii despre identitate, timp, loc, individualism, într-o epocă a culturii globale, dominată de societatea de consum.

Conceptul de prezentare a Bienalei de la Haifa este unul extrem de original: expunerea în containere de marfă, transportate apoi în alte oraşe-port ale lumii. Containerele de marfă, amenajate special pentru această expoziţie, sunt amplasate în zona Harbor Campus, ce va fi inaugurată cu ocazia bienalei ca arie pietonală a oraşului, aflată la intersectarea principalelor mijloace de transport intern şi internaţional din Haifa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici