Dana Războiu pleacă de la postul de televiziune Kanal D

Dana Războiu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Kanal D, va părăsi postul de televiziune la care lucrează încă de la lansarea acestuia pe piaţa românească, în 2007.

329 afișări
Imaginea articolului Dana Războiu pleacă de la postul de televiziune Kanal D

Dana Războiu pleacă de la postul de televiziune Kanal D (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Dana Războiu a confirmat, pentru MEDIAFAX, că va părăsi postul de televiziune Kanal D, deoarece vrea să se mute în curând din România într-o altă ţară care să aibă un sistem de sănătate mai bun pentru copii.

"Vreau să plec din ţară. Mai stau până termină Victor, copilul cel mare, şcoala şi plec cât de curând. Am nevoie de un sistem de sănătate mai bun pentru copii. Am trei variante, Viena, Elveţia sau Monte Carlo, şi am la dispoziţie două luni să mă decid", a spus Dana Războiu.

Dana Războiu a spus că este "foarte supărată şi revoltată" din cauza sistemului românesc, în care nu beneficiază de condiţii minime de existenţă.

"Vreau să trăiesc printre oameni care respectă legile, pentru că eu sunt un om care respectă legile. Am dat statului român zeci dacă nu chiar sute de mii de euro prin impozite şi taxe şi nu beneficiez de condiţii minime de existenţă", a explicat Dana Războiu.

Ea se află în Austria la un control medical cu Marc, cel de-al doilea băieţel al său, care, la începutul lunii martie, a fost operat pe inimă. Potrivit Danei Războiu, în urma controlului, medicii au constatat că Marc este bine.

Dana Războiu, prezentatoarea principalului jurnal de ştiri al Kanal D, lucrează la acest post de televiziune încă de la lansarea acestuia pe piaţa românească, în 2007.

Surse au declarat vineri pentru MEDIAFAX că Dana Războiu va pleca de la Kanal D în următoarea perioadă. Plecarea Danei Războiu vine în contextul în care Kanal D a anunţat recent că, din 10 mai, va fi relansat principalul jurnal de ştiri al televiziunii, sub denumirea "Ştirile Kanal D". Noul jurnal va fi difuzat de la ora 19.00, faţă de 18.30 cum este în prezent.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii postului Kanal D au declarat că, din 10 mai, principala ediţie de ştiri a Kanal D va avea o altă structură şi un alt conţinut. În legătură cu prezentatorii principalului jurnal de ştiri, reprezentanţii Kanal D au spus că, probabil, vor fi nişte schimbări, însă în acest moment nu s-a stabilit nimic oficial.

Dana Războiu s-a alăturat postului Kanal D în 2007, odată cu lansarea postului TV pe piaţa din România. Ea şi-a început cariera în televiziune în 1995, prin colaborări pentru o emisiune de divertisment produsă de studioul TVR din Timişoara. Din 2000 a început să prezinte principala emisiune de ştiri a TVR 1. Licenţiată în psihologie, Dana Războiu a urmat cursuri de pregătire în jurnalism la televiziuni precum BBC şi CNN.

În august 2009, Dana Războiu l-a născut pe Marc, cel de-al doilea băieţel al ei. La începutul lunii martie 2010, Marc a fost operat pe inimă, operaţia fiind una reuşită, după cum a relatat presa la momentul respectiv.

Marc este primul copil pe care Dana Războiu îl are cu soţul ei, omul de afaceri Bogdan Enoiu. Atât Dana Războiu, cât şi Bogdan Enoiu au, din fostele căsătorii, câte un copil: Victor - băiatul Danei şi Andrei - fiul lui Bogdan.

Postul Kanal D este operat de trustul Dogan Media International, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). În plus, CNA a acordat, în decembrie 2008, o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Lolipop TV, un post pentru copii operat de trustul Dogan Media International, care nu a început să emită.

Acţiunile Kanal D în România sunt deţinute în proporţie de 25% de grupul media Ringier. Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S.

DYH are în portofoliu său opt publicaţii, printre care cele mai importante sunt Hurriyet, Milliyet şi Fanatik, opt posturi TV (printre care Star TV şi CNN Turk), trei staţii radio şi case de producţie audio, video şi print.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici