David Flynn: Este nemaipomenit că România are atâţia regizori recunoscuţi la nivel internaţional

Agentul fraţilor Coen, David Flynn, de la United Talents Agency, a declarat în cadrul seminarului "Ce poate să facă un agent pentru un artist?", organizat de NexT, că este nemaipomenit ca o ţară mică precum România, cu o istorie încărcată, să aibă atât de mulţi regizori recunoscuţi la nivel mondial.

21 afișări
Imaginea articolului David Flynn: Este nemaipomenit că România are atâţia regizori recunoscuţi la nivel internaţional

David Flynn: Este nemaipomenit că România are atâţia regizori recunoscuţi la nivel internaţional

"Sunt aici pentru că este o provocare să văd industria filmului la nivel incipient, dar în plină dezvoltare. Toată lumea ştie că existaţi, ceea ce e foarte important şi voi ar trebui să dezvoltaţi asta", a declarat Flynn studenţilor şi jurnaliştilor prezenţi la seminarul "Ce poate să facă un agent pentru un artist?", organizat în cadrul Festivalului de film NexT.

Flynn a vorbit, apoi, despre ce înseamnă să fii agent, precizând că principala atribuţie a unui agent este "să ştie tot ce se întâmplă în jur", în domeniul în care activează clientul.

"Principala atribuţie a agentului este să ştie tot ce se întâmplă în jur, în domeniul în care activează clientul. Trebuie să vedem care proiecte se aprobă în studiourile de producţie şi să purtăm discuţii pentru clienţii noştri - trebuie să convingi studioul că clientul tău este cel mai potrivit pentru proiectul pe care îl dezvoltă", a declarat Flynn.

Flynn a precizat că, pe lângă munca de mediere a relaţiei dintre clienţi - actori, scriitori, regizori etc. - şi studiourile de producţie, un agent are ca atribuţie "introducerea de noi talente pe piaţă" şi lansarea acestora. În acest sens, un agent merge la festivaluri importante, americane sau internaţionale, unde se caută noi "talente". "Este mai uşor când primim recomandări prin festivaluri sau prin premii, este mai uşor apoi să convingem studiourile", a subliniat reprezentantul UTA.

Acesta a vorbit, de asemenea, şi despre organizarea companiei pe care o reprezintă - United Talent Agency (UTA). El a spus că UTA are 100-120 de agenţi, care activează în domenii variate, de la literatură, la cinematografie sau muzică.

"Este foarte important timing-ul când ajungi în SUA", a declarat Flynn, recomandarea sa fiind aceea ca un regizor sau actor să "încerce" piaţa americană după primul film, "după ce eşti mai matur".

A doua ediţie a Festivalului NexT s-a deschis luni seară şi va dura până pe 13 aprilie, perioadă în care spectatorii şi invitaţii vor avea parte de proiecţii la Cinemateca Eforie şi Muzeul Ţăranului Român, seminarii interactive cu regizori, sound designeri, monteuri, producători, distribuitori, agenţi din România, Europa şi America de Nord la Orange Concept Store şi petreceri până în zori, în cluburile bucureştene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici