David Garrett şi Julien Quentin, premiaţi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Violonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au primit câte o statuetă din partea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, luni seară, după concertul pe care cei doi artişti l-au susţinut pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

584 afișări
Imaginea articolului David Garrett şi Julien Quentin, premiaţi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

David Garrett (Imagine: Hepta)

Violonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au susţinut un concert pentru sportivii din România, luni seară, la Ateneul Român din Bucureşti. Din repertoriul serii au făcut parte, printre altele, lucrări de Johannes Brahms şi Giuseppe Tartini.

La evenimentul organizat pentru a aduce împreună valorile româneşti dintr-un spectru larg de domenii de activitate au fost invitaţi atât conducătorii sportului românesc, campioni olimpici şi personalităţi ale vieţii sportive româneşti, cât şi personalităţi din mai multe sectoare de activitate din România.

Evenimentul a avut şi un caracter social, personalităţi din lumea sportului aflate în situaţii medicale delicate - Toma Predatu, Petre Mitu, Andreea Chelaru şi Liliana Tomescu - urmând a fi susţinute financiar. Pentru cei patru a fost deschis un cont special în lei la ING Bank - RO 37 INGB0001000116658960, unde atât participanţii la concert, cât şi iubitorii de sport au posibilitatea să facă donaţii.

Violonistul german David Garrett, unul dintre artiştii care au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional "George Enescu" (30 august - 20 septembrie), a început să cânte de la vârsta de 4 ani, a primit prima sa vioara Stradivarius la 11 ani, iar, în prezent, la 34 de ani, este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti ai planetei. Cu 17 albume de studio, patru DVD-uri şi numeroase premii internaţionale, David Garrett a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume.

Pianistul francez Julien Quentin, în vârsta de 41 de ani, a studiat la Conservatorul din Geneva. A debutat cu un recital de succes la Paris, după care şi-a demonstrat virtuozitatea în numeroase concerte susţinute pe marile scene ale lumii. Cu o tehnică impecabilă şi versatilitate remarcabilă, Julien Quentin oferă spectacole atât ca solist, cât şi alături de alţi muzicieni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici