Descoperire importantă în China. Ar putea rescrie tot ce ştim despre istorie

  • În 2013 a fost descoperită o armură enigmatică din piele într-un mormânt din oraşul Turfan, nord-vestul Chinei.
  • Cercetătorii Universităţii de la Zurich au analizat-o şi au concluzionat că este de origine asiriană.
34425 afișări
Imaginea articolului Descoperire importantă în China. Ar putea rescrie tot ce ştim despre istorie

Sursa foto: Facebook / Quaternary International

În 2013 a fost descoperită o armură enigmatică din piele într-un mormânt din oraşul Turfan, nord-vestul Chinei. Cercetătorii Universităţii de la Zurich au analizat-o şi au concluzionat că este de origine asiriană.

Armura datează din secolele 6 - 8 î.Hr., mai exact din perioada de glorie a Imperiului Neo-Asirian. Armura de piele era creată pentru a proteja organele vitale ale luptătorilor fără a le pune în dificultate mobilitatea.

Războinicii asirieni erau faimoşi pentru ferocitatea cu care luptau, dar mai ales pentru actele de cruzime la care îi supuneau pe prizonierii de război. 

Nu este cert dacă armura i-a aparţinut unui soldat străin care a luptat în rândul forţelor asiriene sau dacă a fost comercializată şi transportată de către negustori în China de azi. Dar această relicvă demonstrează că se desfăşura un transfer de tehnologie între Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici