VIDEO Tabloul creat cu lumină. Descoperirea care uimeşte iubitorii de artă şi înspăimântă falsificatorii de bani

  • O nouă tehnologie numită "pictură cu lumină" a fost dezvoltată de cercetători
  • Aceştia au recreat faimoasa pictură a lui Vermeer, Fata cu cercel de perlă
  • Descoperirea poate să facă imposibilă falsificarea banilor
2302 afișări
Imaginea articolului VIDEO Tabloul creat cu lumină. Descoperirea care uimeşte iubitorii de artă şi înspăimântă falsificatorii de bani

Sursa: Mashable

Dacă te întrebi ce mai pot inventa cercetătorii, află că de acum se poate picta cu lumină. Da, nu ai auzit greşit. Celebrul tabloul al lui Vermeer, Fata cu cercel de perlă, a fost recreat la perfecţie cu ajutorul noii tehnologii. Cercetătorii de la NIST au învăţat cum să controleze culoarea şi intensitatea folosind lumina. Iar rezultatul e spectaculos.

Cu ajutorul acestei tehnologii se vor putea printa detalii minuscule. Pe bancnote, de exemplu. Astfel că acestea nu vor mai putea fi contrafăcute. Descoperirea cercetătorilor a fost publicată în jurnalul Optica.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici