Despre artă, iubire, minciună, în "The Shape of things", în cadrul FNT

Spectacolul "Forma lucurilor" - o poveste de dragoste într-un orăşel universitar în care sexul şi arta se împletesc, iar relaţiile dintre patru studenţi devin din ce în ce mai complicate - a cucerit, joi seara, spectatorii prezenţi la Teatrul Act din Bucureşti.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Despre artă, iubire, minciună, în "The Shape of things", în cadrul FNT

Despre artă, iubire, minciună, în "The Shape of things", în cadrul FNT

"Forma lucrurilor" ("The Shape of things") de Neil LaBute este un spectacol de două ore şi jumătate, care te pune pe gânduri şi-ţi ridică o serie de întrebări: Cât de departe ai fi dispus să mergi de dragul artei? De dragul iubirii? Cât ai fi dispus să schimbi? Cu ce preţ?

Actorii Mihaela Sîrbu şi Vlad Zamfirescu pun în discuţie povestea unei relaţii surprinzătoare din zilele noastre.

Evelyn (Mihaela Sîrbu), studentă la arte, îşi "agaţă" într-un muzeu subiectul de diplomă - Adam (Vlad Zamfirescu). "Mi-a fost dată o misiune prea grea: schimbă lumea. Aşa că m-am hotărât la a doua variantă, adică să schimb lumea unui singur om", explică, în finalul spectacolului, Evelyn, când prezintă rezultatul transformării lui Adam.

Adam, student şi angajat al muzeului, este genul nesigur, cu mici complexe, grăsuţ cu ochelari, tipul de bărbat pe care o femeie independentă nu l-ar agăţa.

Cei doi încep o relaţie, timp în care Adam - supus unui regim alimentar, exerciţiilor fizice - se deschide ca bărbat, capătă încredere în el, ajungând să flirteze cu succes cu alte femei.

"The Shape of things" este piesa în care LaBute vorbeşte despre minciunile pe care ni le spunem unii altora, felul în care ne folosim de oameni, despre obsesia noastra crescândă legată de aparenţe şi cosmetizări, despre sensul artei.

Spectacolul de teatru, regizat de Vlad Massaci, a fost judecat splendid, joi seara, de Mihaela Sîrbu, Irina Velcescu, Vlad Zamfirescu şi Şerban Pavlu, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, sala ovaţionându-i pe actori şi chemându-i la rampă de patru ori.

"Forma lucrurilor" ("The Shape of things") de Neil LaBute este o producţie 2004 a Teatrului Fără Frontiere, în colaborare cu Teatrul Act.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici