Despre cum ne ia de fraieri economia de piaţă

Recent, la Editura Publica, a apărut cartea „La pescuit de fraieri. Economia manipulării şi a înşelăciunii”, de George A. Akerlof şi Robert J. Shiller. Traducere de Dan Crăciun.

534 afișări
Imaginea articolului Despre cum ne ia de fraieri economia de piaţă

Despre cum ne ia de fraieri economia de piaţă (Imagine: Marius Pungovshi/ Arhiva Mediafax Foto)

„La pescuit de fraieri” („Phishing for Phools”) deschide o direcţie radical nouă în teoria economică, bazată pe ideea intuitivă că pieţele dăruiesc şi răpesc în acelaşi timp. Akerlof şi Shiller dau viaţă acestei idei prin zeci de poveşti care arată cum ne afectează phishingul pe toţi, în aproape toate domeniile. Ne cheltuim banii până la limită, după care ne facem griji cum să ne plătim facturile în luna următoare. Sistemul financiar îşi ia avânt, apoi se prăbuşeşte. Suntem ispitiţi, mai mult decât ne dăm seama, de publicitate. Sistemul nostru politic este denaturat de bani. Plătim prea mult pentru abonamentul la sala de fitness, pentru maşinile, casele şi cardurile noastre de credit. Companiile farmaceutice ne vând cu ingeniozitate medicamente care ne fac prea puţin bine şi, câteodată, sunt de-a dreptul periculoase.

Textul integral al acestei recomandări de lectură este disponibil la adresa:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/economia-manipularii-de-ziarul-de-duminica-15310292

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici