"Dincolo de calea ferată", de Cătălin Mitulescu, în cinematografe din 22 aprilie

Lungmetrajul "Dincolo de calea ferată", cel mai recent film al regizorului Cătălin Mitulescu, cu Ada Condeescu şi Alexandru Potocean în rolurile principale, va avea premiera pe marile ecrane vineri, 22 aprilie.

865 afișări
Imaginea articolului "Dincolo de calea ferată", de Cătălin Mitulescu, în cinematografe din 22 aprilie

"Dincolo de calea ferată", de Cătălin Mitulescu, în cinematografe din 22 aprilie

"Dincolo de calea ferată" este o poveste de dragoste tensionată şi tandră, plină de magie şi realism fantastic, la margine de Bucureşti, potrivit comunicatului de presă al producătorului.

Cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, este un film romantic cu nuanţe comice şi nostalgice, încărcat de muzică levantină, suspans şi umor, avându-i în rolurile principale pe Ada Condeescu şi Alexandru Potocean.

Radu (Alexandru Potocean) se întoarce din Italia după o absenţă de un an şi îşi găseşte soţia (Ada Condeescu) total schimbată. Cei doi petrec o noapte în care încearcă să se regăsească. Distanţa a creat neîncredere şi confuzie între ei, însă Radu speră la posibilitatea unui nou început. Muzica răsună dincolo de calea ferată şi toţi prietenii petrec la o nuntă în cartier. Nicicând noaptea nu a fost mai lungă.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe Youtube:

Avanpremiera filmului "Dincolo de calea ferată" are loc pe 20 aprilie în zumzetul constant al celui mai important nod feroviar din România în Sala de Spectacole a Gării de Nord.

"Când sălile de cinema se închid, noi deschidem spaţii noi. Şi nu oriunde, ci într-un monument de patrimoniu, o bijuterie neştiută a Bucureştilor", au spus organizatorii, adresând mulţumiri către CFR şi Gării de Nord pentru "o găzduire istorică".

Cariera de regizor a lui Cătălin Mitulescu a debutat cu selecţia la Cannes a primelor două scurtmetraje, iar cel de-al treilea, "Trafic", a fost laureat cu Palme d’Or în 2004. Debutul în lungmetraj, în 2006, a fost de asemenea un succes. Filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" a avut premiera în secţiunea Un certain regard la Cannes, la fel şi următorul său film, "Loverboy".

Rolul principal din "Eu când vreau să fluier, fluier" (un film în regia lui Florin Şerban) marchează debutul actoricesc al Adei Condeescu într-un film de lung metraj, laureat al Ursului de argint la Berlinale. Colaborarea cu regizorul Cătălin Mitulescu a început în 2011, odată cu rolul din filmul "Loverboy", care i-a adus Premiul pentru cea mai bună actriţă „Heart of Sarajevo” la Festivalul de film de la Sarajevo. În 2013, a participat la EFP Shooting Star la Berlin şi apărut în filmul "Lupu", semnat de Bogdan Mustaţă.

Anul 2014 i-a adus o colaborare cu regizorul Jasmila Zbanic, pentru filmul croat "Love Island".

Alexandru Potocean a debutat în 2005 în filmul "Moartea domnului Lăzărescu", după care au urmat "Hârtia va fi albastră", "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "Nunta mută", "Boogie", "Amintiri din epoca de aur" şi numeroase alte producţii autohtone. Notabile sunt şi rolurile din filmele "The Whistleblower", unde a jucat alături de Monica Bellucci, Rachel Weisz şi Benedict Cumberbatch, sau "The Way Back', unde colegi de platou i-au fost Ed Harris şi Colin Farrell.

"Există multă tensiune într-un cuplu când cei doi se revăd după un timp. Întâlnirea are o miză uriaşă, mai ales dacă se iubesc", a declarat Cătălin Mitulescu despre filmul său.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici