Dinu Săraru: Adrian Păunescu mi-a fost ca un frate

Scriitorul Dinu Săraru a declarat, vineri, că Adrian Păunescu i-a fost ca un frate, considerându-l pe acesta "o personalitate covârşitoare pentru spiritualitatea românească".

94 afișări
Imaginea articolului Dinu Săraru: Adrian Păunescu mi-a fost ca un frate

Dinu Săraru: Adrian Păunescu mi-a fost ca un frate (Imagine: Bogdan Dinca/Mediafax Foto)

"A fost ca un frate. Eu nu am avut fraţi şi chiar aşa am fost, ca fraţii. În cariera mea de scriitor, datorită lui sunt romancier. Romanul «Nişte ţărani» a fost scris la teroarea lui şi publicat în foileton în Flacăra până l-a oprit securitatea. De-atunci am fost împreună nedezlipiţi, certându-ne, certându-ne de câte zece ori pe an «pentru totdeauna şi pe viaţă», ca să o luăm de la început de fiecare dată", a declarat Dinu Săraru.

"O personalitate covârşitoare pentru spiritualitatea românească. A creat în România, în anii comunişti, cea mai copleşitoare, tulburătoare oază de libertate pentru generaţii întregi de tineri, care veneau acolo şi respirau şi erau fericiţi. A împins în faţă oameni de talent. A avut o generozitate pe care nu am întâlnit-o la niciun creator până astăzi", a adăugat Dinu Săraru.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la ora 7.15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a unităţii.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici