Dirijorul Ion Marin va primi premiul Echo, pe 14 octombrie, pentru vânzările albumului "Legacy"

Dirijorul român Ion Marin va primi, pe 14 octombrie, la Berlin, premiul Echo, pentru vânzările-record ale albumului "Legacy", realizat împreună cu violonistul David Garrett şi Royal Philharmonic Orchestra, a declarat, pentru MEDIAFAX, biroul de presă al artistului.

386 afișări
Imaginea articolului Dirijorul Ion Marin va primi premiul Echo, pe 14 octombrie, pentru vânzările albumului "Legacy"

Ion Marin (Imagine: Wikipedia)

Albumul "Legacy" a apărut la casa de discuri Decca, o divizie a Universal Music, şi a avut vânzări de peste 200.000 de unităţi în Germania.

"Legacy", care marchează o colaborare de succes între dirijorul Ion Marin, David Garrett, unul dintre cei mai buni violonişti din lume, şi Royal Philharmonic Orchestra, a mai primit un dublu disc de aur, în Marea Britanie, pentru vânzări de peste 300.000 de unităţi.

Premiile Echo sunt acordate anual de către Deutsche Phono-Akademie (o asociaţie a caselor de discuri din Germania), pentru vânzările de discuri înregistrate de artişti în anul precedent acordării distincţiilor. Câştigătorii premiilor Echo la categoria "pop" sunt anunţaţi în luna martie, iar cei de la categoria "muzică clasică", în octombrie.

Absolvent, în 1983, al Conservatorului bucureştean, Ion Marin, fiul cunoscutului dirijor al corului "Madrigal", Marin Constantin, este la ora actuală unul dintre cei mai apreciaţi tineri dirijori.

Primul post de succes ocupat de Ion Marin a fost acela de dirijor rezident la Vienna Staatsoper, în perioada în care Claudio Abbado conducea reputata instituţie, între 1986 şi 1991.

Un dirijor de operă desăvârşit, a lucrat cu Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, Teatro alla Scala, La Fenice şi Metropolitan Opera.

De asemenea, Ion Marin şi-a consolidat o reputaţie solidă în repertoriul simfonic. Este invitat în chip regulat la pupitrul unor ansambluri precum Wiener Symphoniker, Orchestre National d’Ile de France, Orchestra Philharmonia (Londra), Orchestra Filarmonică a Cehiei, Orchestra Simfonică Naţională Daneză şi Orchestra Simfonică NHK. A lucrat totodată alături de Berliner Philharmoniker, Leipzig Gewandhausorchester, London Philharmonic Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra (alături de care a susţinut concerte în cadrul renumitului festival BBC Proms), Munich Philharmonic. Discografia dirijorului român i-a adus trei nominalizări la Premiile Grammy, premiile Deustche Schallplatten Critic şi Diapason d’Or, respectiv Premiul BBC Classic.

Publicul român a avut ocazia să-l urmărească, recent, pe reputatul dirijor român conducând Orchestre Philharmonique de Radio France, la Sala Mare a Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici