Discovery şi-a lansat serviciul de televiziune 3D în Turcia

Discovery Networks a încheiat o înţelegere cu compania de telecomunicaţii Digiturk din Turcia, prin care programele 3D realizate de Discovery pot fi vizionate, începând de marţi, de abonaţii acestei platforme de satelit, potrivit C21Media.

189 afișări
Imaginea articolului Discovery şi-a lansat serviciul de televiziune 3D în Turcia

Discovery şi-a lansat serviciul de televiziune 3D în Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, Discovery îşi continuă ofensiva 3D europeană, Turcia devenind prima ţară din zona de sud-est a Europei în care programele 3D ale companiei sunt difuzate, începând din 1 mai.

În afară de Turcia, singura ţară în care sunt deja disponibile programele 3D ale Discovery este Marea Britanie. Acolo, documentarele 3D ale Discovery pot fi văzute pe BSkyB, compania britanică de televiziune deţinută de magnatul Rupert Murdoch.

În Turcia, programele 3D ale Discovery sunt difuzate pe noua televiziune 3D a platformei de satelit pay-TV (cu plată, n.r.) Digiturk.

Discovery va oferi telespectatorilor turci programe produse de propria televiziune 3D a companiei americane - denumită 3net -, care a fost lansată în SUA în 2011. Discovery a lansat, în februarie 2011, în SUA, 3net - prima televiziune la nivel mondial care transmite conţinut 3D, 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână. Pentru lansarea acestei televiziuni 3D, Discovery s-a aliat cu Sony şi IMAX.

Printre programele 3D care vor putea fi văzute de telespectatorii turci se numără seria cu documentare de călătorie "Forgotten Planet", programul despre persoane care încalcă legea "I Almost Got Away With It", dar şi programul special "Oceana Air Show".

Abonaţii platformei de satelit Digiturk vor avea de acum acces şi la alte programe Discovery, precum "Mythbusters" şi "American Chopper", prin intermediul serviciului Video-on-Demand al companiei turce.

Lansarea serviciului de televiziune 3D în Turcia vine după ce, în februarie, televiziunile Discovery, Animal Planet şi Discovery Science au fost lansate atât pe platforma de satelit Digiturk, cât şi pe Teledunya, un alt furnizor turc de televiziune. Tot pe Teledunya au fost lansate Discovery World şi ID: Investigation Discovery, alte două televiziuni din portofoliul Discovery Networks.

Disponibilitatea serviciului 3D al Discovery în Turcia creşte şansele expansiunii europene a televiziunii 3D, care în România este însă abia la început. Românii pot vedea în prezent variantele "clasice" ale televiziunilor din portofoliul Discovery Networks - Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Totuşi, clienţii care aleg opţiunea HD - 3D de la UPC România pot vedea şi primul canal exclusiv 3D - High TV în România, după cum a anunţat în luna noiembrie 2011 compania de telecomunicaţii.

Pe de altă parte, potrivit unor informaţii din industria de telecomunicaţii, şi compania RCS&RDS testează tehnologia 3D. Televiziunea muzicală UTV, aflată în portofoliul RCS&RDS, a început la sfârşitul anului trecut să emită experimental în 3D pe platforma IPTV a companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici