Documentarul "Colţuri de Bucureşti", de Vlad Trandafir, o colecţie de confidenţe, joi, la Union - VIDEO

Documentarul "Colţuri de Bucureşti", de Vlad Trandafir, un lungmetraj produs independent, va fi prezentat joi, de la ora 19.30, la Sala Union din Capitală, proiecţia fiind urmată de o discuţie cu realizatorii peliculei, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

120 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Colţuri de Bucureşti", de Vlad Trandafir, o colecţie de confidenţe, joi, la Union - VIDEO

Documentarul "Colţuri de Bucureşti", de Vlad Trandafir, o colecţie de confidenţe, joi, la Union - VIDEO

Acesta este al optulea eveniment din seria "Independent Union", iniţiată în februarie anul acesta la Cinemateca Union şi menită să promoveze producţia cinematografică independentă din România.

Tariful unic de acces la aceste evenimente este de 3 lei.

"«Colţuri de Bucureşti» este un proiect video care îşi propune să cerceteze şi să aducă împreună afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban. Simţul comun pare încredinţat de convingerea că obligatorie pentru evoluţia interioară, pentru dobândirea unei relaţii favorabile cu mediul social este cunoaşterea unor locuri desemnate generic prin obiective turistice - cunoaştere nedublată, mai niciodată, de un real stimul interior. Altfel spus, de un mod de a învăţa nedeterminat de curiozitate, de înclinaţie naturală, ci de o prea mare încredere în succesul acumulării de informaţii. Este o predispoziţie care, în ciuda aparenţei, alimentează confuzia şi căreia, credem, i se cere opusă o reacţie. Aşa stând lucrurile, misiunea noastră constă în stimularea spectatorilor de a lua act de imensul fond afectiv asociat unor locuri din Bucureşti - practic, capitalul lui intim, chipul lui mai profund -, neavând altă consecinţă decât o necesară, indispensabilă, înnoire a privirii. «Colţuri de Bucureşti» aspiră să fie, pentru imboldul turistic, ceea ce cunoaşterea adevărată este pentru învăţatul pe de rost", a declarat regizorul Vlad Trandafir.

O colecţie de confidenţe, întâmplate în "colţuri" din Bucureşti şi mărturisite de iubitori de Bucureşti, filmul îi are în distribuţie pe Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Marius Constantinescu, Vintilă Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Negoescu, Gabriel Sandu, Laura Marinescu, Romulus Bena, Radu Paraschivescu, Andra Ilie, Simona Ghiţă, Andrei Mateiu, Vlad Eftenie, Paul Manolescu, Eugen Istodor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici