Elan Schwartzenberg: Am cumpărat 90% din Realitatea TV. Sebastian Ghiţă rămâne manager

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că a cumpărat 90% din pachetul de acţiuni al trustului Realitatea, iar Sebastian Ghiţă va rămâne managerul Realitatea Media.

4239 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg: Am cumpărat 90% din Realitatea TV. Sebastian Ghiţă rămâne manager

Elan Schwartzenberg: Am cumpărat 90% din Realitatea TV. Sebastian Ghiţă rămâne manager (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ioana Vântu, fiica lui Sorin Ovidiu Vântu, a anunţat oficial, luni, în aceeaşi conferinţă de presă că omul de afaceri Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

"Eu şi fratele meu am vândut toate acţiunile pe care le deţineam în Realitatea Media. Noul proprietar este Elan Schwartzenberg, iar din acest moment, tatăl meu, Sorin Ovidiu Vîntu, nu mai este asociat în niciun fel în această afacere".

Elan Schwartzenberg a precizat că a încheiat acestă afacere în nume personal, vineri, şi că preţul tranzacţiei este confidenţial, adăugând însă că Sorin Ovidiu Vîntu şi-a recuperat investiţia.

De asemenea, el a spus că are acces la fonduri şi investiţii de 100 de milioane de euro pentru a asigura funcţionarea Realitatea TV. "Am acces la fonduri şi la investiţii asigurate de până la 100 de milioane de euro pentru tot ce-ar putea necesita dezvoltarea, susţinerea acestei staţii", a spus acesta.

Elan Schwartzenberg a mai spus că va respecta contractul de management în vigoare încheiat cu Sebastian Ghiţă. "Am cumpărat postul cu tot cu acest contract de management. Îl respect pe domnul Sebastian Ghiţă, respect contractul în vigoare", a spus el.

"În general, afacerile mele sunt manageriate şi administrate de alţii. Nu mă ocup de micromanagement. Nu mai fac de mult micromanagement şi, personal, nu mă pricep la mass-media. Îi admir şi îi respect pe cei care ştiu să o facă şi îi admir şi îi respect pe cei care au avut curajul să investească bani. Mă refer aici la domnul Sebastian Ghiţă", care "are un contract valabil de management", a adăugat Schwartzenberg.

"Din punctul meu de vedere însă, ca în orice afacere pe care o am, doresc taxele către stat să fie plătite la zi, doresc orice fel de datorii faţă de orice furnizori să fie la zi şi doresc salariile tuturor să fie achitate la zi", a adăugat omul de afaceri.

El a mai spus despre Ghiţă: "Nu îl cunosc şi nu am discutat cu el în viaţa mea".

"Doar un nebun ar putea intra mâine, fără niciun fel de raţiune, şi spune: hai să-i schimbăm pe cei de-acolo, hai să umblăm în grila de programe. (...) Proprietarul sunt eu, manager - domnul Ghiţă, Consiliul de Administraţie, pe toate acestea le voi evalua cu toată deschiderea şi constructiv", a spus omul de afaceri, întrebat dacă intenţionează să schimbe Consiliul de Administraţie al Realitatea Media.

El a mai declarat că îşi doreşte ca ultima afacere pe care a administrat-o personal în micromanagement să fie Exclusiv Media, de care s-a ocupat astfel acum 10 sau chiar 12 ani, dar că nu exclude ca Realitatea TV "să fie un fel de Exclusiv Media 2".

"Nu văd niciun motiv, decât dacă este necesar, decât dacă constat probleme, să mă implic în mod personal. Din punctul meu de vedere nu exclud ca această Realitatea TV să fie un Exclusiv Media 2, s-o iau, s-o auditez, s-o construiesc şi în momentul în care va veni un grup mai puternic, mai potent, de ce nu Murdoch, care a mai cumpărat cheia de la mine, să-i ofer cheia cu plăcere, cu o fundă roşie şi să mă duc la următoarea afacere. Sunt om de afaceri", a spus Schwartzenberg.

Totodată, Elan Schwartzenberg a anunţat că nu are niciun fel de afaceri cu statul şi nu va tolera ca Realitatea TV să fie folosită pentru afaceri cu statul. "Nu doresc ca această televiziune şi nu voi tolera să fie folosită ca pârghii pentru a obţine afaceri cu statul, nu doresc să fie folosită pentru a răstigni oameni sau pentru a proslăvi oameni", a spus acesta.

"Doresc ca această televiziune, care înţeleg că a fost asociată cu CNN şi sper că este în continuare, dacă nu, voi dori acest lucru cât se poate de rapid, să fie un CNN local", a declarat Schwartzenberg.

Întrebat dacă această afacere are vreo legătură cu declaraţia lui Sorin Ovidiu Vîntu, care, vineri, când a fost arestat, a declarat că i-a pregătit pentru luni o surpriză preşedintelui Traian Băsescu, Schwartzenberg a răspuns că nu s-a mai văzut cu Vântu de miercuri seară, "momentul perfectării afacerii", şi de atunci nu ştie ce surpriză a intenţionat să facă Vîntu şi că este foarte simpatică Andreea Marin, dar nu crede că are nimic în comun cu aceasta.

Omul de afaceri a mai anunţat că şi-ar dori să facă audienţă la postul său şi să participe luni seară, de la ora 22.00, la o masă rotundă cu jurnalişti proeminenţi ai postului Realitatea TV, cărora le va răspunde la orice întrebări. De asemenea, el a menţionat că, în afară de luni seară, nu intenţionează să mai apară la Realitatea TV decât în situaţii excepţionale.

"Sper să mai apar la Realitatea TV sau eventual la o conferinţă de presă peste nişte ani de zile când vă voi povesti că i-am vântul lui Murdoch o a doua afacere", a spus Schwartzenberg.

Sâmbătă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat pentru Realitatea TV că va prelua controlul postului de televiziune de la Sorin Ovidiu Vîntu, arestat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Numele lui Elan Schwartzenberg în postura de manager al Realitatea TV este vehiculat de peste o lună. În 27 martie, ImpactNews scria că Elan Schwartzenberg este vehiculat ca înlocuitor al lui Sebastian Ghiţă la conducerea Realitatea TV, după ce între Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă a avut loc, în aceeaşi zi, prima altercaţie, în care au fost implicaţi mai mulţi paznici, fiind solicitată Poliţia.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea TV şi nu poate să fie implicat în managementul televiziunii."Domnul Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea. El nu poate să fie implicat în managementul Realitatea", a spus Sebastian Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici