Euronews plănuieşte extinderea în limba română

Postul de ştiri european multilingv Euronews plănuieşte extinderea canalului în limba română, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Philippe Cayla, preşedintele Euronews.

125 afișări
Imaginea articolului Euronews plănuieşte extinderea în limba română

Philippe Cayla, preşedintele Euronews (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Plănuim să dezvoltăm Euronews în română", a spus Philippe Cayla, care a precizat că limba română ar putea fi prima limbă din sud-estul Europei în care va fi prezentat postul.

Cayla a explicat că lansarea Euronews în limba română ar putea avea avantaje atât pentru România, cât şi pentru televiziunea europeană, pentru că ar oferi un acces mai bun la informaţiile prezentate la nivel european, dar ar putea însemna şi un avantaj pentru jurnaliştii români, care vor putea lucra în cadrul Euronews.

"Încercăm să nu fim un canal off shore, care să vorbească doar despre ce se întâmplă la Bruxelles. Vrem să prezentăm materiale concrete. (...) Euronews vrea să fie perceput ca un canal de referinţă pentru europenii secolului 21, care vor să ştie câte ceva despre toate domeniile vieţii, nu doar politică, ci şi life, social, ştiinţă", a spus Cayla.

Cayla a făcut anunţul dezvoltării Euronews în contextul prezentării lui Lucian Sârb ca director editorial al Euronews, funcţie pe care jurnalistul român o va ocupa începând cu 4 mai.

Sârb va coordona o echipă editorială multiculturală şi va lucra la dezvoltarea, diversificarea şi crearea de noi programe pentru televiziune.

"Vrem să avem mai multe informaţii despre Europa de sud-est. (...) Este o strategie pentru a avea o perspectivă mai bună asupra Europei de sud-est şi pentru a integra această parte a Europei în programele Euronews", a mai spus Cayla.

Conform lui Lucian Sârb, Euronews este "un babilon al Europei, în care găseşti opt echipe care lucrează în opt limbi diferite, (...) dar care lucrează într-un mod comun, dintr-o perspectivă europeană". El a spus că televiziunea este "ultima frontieră care intervine în calea tabloidizării".

De asemenea, Sârb a afirmat că numirea în funcţia de director editorial al Euronews este "un moment bun" în carieră, precizând totodată că nu va fi uşor să coordoneze echipele şi să dezvolte postul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici