EUROPAfest Summer Edition, între 16 şi 29 iulie, la Sinaia

EUROPAfest Summer Edition, un eveniment patronat de Casa Regală, care include concerte de muzică clasică şi jazz, dedicate publicului larg, şi ateliere de măiestrie muzicală, adresate artiştilor care îşi doresc o carieră de succes, se va desfăşura în perioada 16-29 iulie, în Sinaia.

131 afișări
Imaginea articolului EUROPAfest Summer Edition, între 16 şi 29 iulie, la Sinaia

EUROPAfest Summer Edition, între 16 şi 29 iulie, la Sinaia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Un eveniment lansat simultan în întreaga Europă, Summer Music Academy Sinaia, este organizat de jmEvents şi European Music Academy - Franţa, în parteneriat cu Primăria Sinaia. Acesta oferă cursuri de perfecţionare muzicală la standarde internaţionale, pentru vioară, violă, violoncel şi flaut, sub conducerea unor artişti de elită şi profesori de la academii europene de prestigiu, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

În 2015, au fost invitaţi Remus Azoiţei (Londra), violonist celebru şi profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, Constantin Șerban (Franţa), concert-maestru al Orchestrei Naţionale "Pays de la Loire" şi profesor la Conservatorul din Nantes, Pierre-Yves Artaud (Franţa), artist emerit, distins cu cinci Grand Prix du disque în Franţa şi Japonia şi profesor la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris, Cristina Bellu (Elveţia), preşedinte ESTA Franţa, profesor de violoncel la Universitatea de Muzică din Lugano, respectiv Conservatorul din Lausanne, Fernand Iaciu (Franţa), concert-maestru al Orchestrei Naţionale din Lille, profesor la Conservatorul din Lille, Agnes Sten von Kamienski (Germania), profesor de vioară la Musikbetonte Grundschule, membru Board ESTA International, Ruxandra Şerban (Franţa), şef de partidă violoncel al Orchestrei Naţionale "Pays de la Loire", Wolfgang Klos (Austria), profesor de violă la Universitatea De Muzică şi Arte din Viena, preşedinte ESTA Austria.

Cele peste 200 de atelierele individuale de muzică sunt secondate de sesiuni de coaching, mentorat şi consultanţă în carieră. După cinci ediţii derulate în Franţa, programul se află la al patrulea an în România, bucurându-se de succes. Până în prezent, peste 300 de muzicieni din Belgia, Franţa, Olanda, SUA, China, Irlanda, Costa Rica, Germania şi România au beneficiat de cursurile academiei de vară, având rezultate notabile.

"Prin aceste evenimente ne dorim să oferim publicului larg, români şi turişti, o oază de relaxare, departe de tumultul marilor oraşe, cu seri magice de vară, să readucem Sinaia - oraş cu drumuri de piatră ce duc la Castel - pe harta marilor evenimente şi ca una dintre cele mai frumoase destinaţii cultural-turistice ale Europei", a declarat Luigi Gageos, directorul EUROPAfest.

Summer Music Academy Sinaia se adresează tinerilor artişti cu vârsta până la 30 de ani. Înscrierile sunt deschise până pe 15 iunie. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul organizatorilor: www.jmevents.ro.

EUROPAfest Summer edition se desfăşoară la Castelul Peleş, Domeniul Regal, Sala Casino Sinaia, Biserica Catolică, Casa Memorială "George Enescu", Centrul Cultural "Carmen Sylva", toate purtând nota regalităţii, pasiunii artistice şi dedicării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici