Expoziţia World Press Photo din Capitală, deschisă publicului, gratuit, de Noaptea Muzeelor

Expoziţia internaţională de fotojurnalism World Press Photo din Bucureşti va fi deschisă publicului în Noaptea Muzeelor, în intervalul orar 21.00 - 5.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii din Bucureşti, iar intrarea va fi gratuită, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

424 afișări
Imaginea articolului Expoziţia World Press Photo din Capitală, deschisă publicului, gratuit, de Noaptea Muzeelor

Expoziţia World Press Photo din Capitală, deschisă publicului, gratuit, de Noaptea Muzeelor (Imagine: Shutterstock)

Expoziţia World Press Photo 2014 este deschisă publicului larg în fiecare zi din perioada 8 - 29 mai, între orele 11.00 - 21.00, în spaţiul special amenajat din Piaţa Universităţii.

În primul weekend de la deschidere, peste 2.000 de vizitatori au trecut porţile celei mai importante expoziţii internaţionale de fotojurnalism - World Press Photo.

Ediţia de anul acesta a expoziţiei World Press Photo a fost aşteptată cu mult entuziasm, astfel că, înainte de deschiderea oficială, peste 10.000 de bilete au fost cumpărate în avans de companii din România, pentru a fi oferite angajaţilor.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, vizitatorii pot urmări în spaţiul special amenajat pentru expoziţie proiecţii de scurtmetraje oferite de ShortsUp.

World Press Photo încearcă să genereze interes din partea publicului pentru fotografie, să crească aprecierea pentru munca fotografilor şi să încurajeze liberul schimb de informaţii. Numărul ridicat de vizitatori din această ediţie susţine scopul principal al evenimentului, acela de a informa şi trezi interesul pentru lumea în care trăim.

Evenimentul de la Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care este itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Expoziţia World Press Photo este o iniţiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955, în Olanda, care activează ca organizaţie independentă, nonprofit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundaţiei este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial.

Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris 101.254 de fotografii.

În 2012, expoziţia a fost readusă pentru prima dată la Bucureşti, după 18 ani de absenţă, prin eforturile Fundaţiei Eidos, care a organizat şi ediţia de anul trecut.

Mai multe detalii, precum şi lista completă a câştigătorilor pot fi găsite pe site-ul oficial al competiţiei, http://wppromania.ro/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici