Expoziţie care marchează „Anul Cajal”, în jurul Palatului Şuţu,organizată de MMB şi Ambasada Spaniei

Ambasada Spaniei la Bucureşti prezintă, în colaborare cu Muzeul Muncipiului Bucureşti şi cu Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei expoziţia de fotografie ştiinţifică „Fotciencia”, ediţia a XIX-a.

156 afișări
Imaginea articolului Expoziţie care marchează „Anul Cajal”, în jurul Palatului Şuţu,organizată de MMB şi Ambasada Spaniei

Sursa foto: facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti

Inaugurată aproape simultan în cele două capitale, expoziţia prezintă o selecţie de 25 de fotografii selectate dintre lucrările finaliste ale concursului cu acelaşi nume organizat de Consiliul spaniol pentru Cercetare Ştiinţifică (CSIC) şi de Fundaţia spaniolă pentru ştiinţă şi tehnologie.

„Fotografiile dezvoltă conceptul unei perspective diferite asupra lucrurilor, privite cu ochiul liber pe de o parte şi prin intermediului microscopului pe de altă parte şi îşi propune să transmită publicului valoarea socială a ştiinţei şi creaţiei artistice, prin asocierea fiecărei fotografii cu un Obiectiv de Dezvoltare Durabilă a Agendei 2030 ONU. Această ediţie marchează şi „Anul Cajal”, în memoria laureatului Premiului Nobel pentru Medicină, Santiago Ramón y Cajal, pionier al neuroştiinţei şi deschizător de drumuri în medicină şi ştiinţă”, transmite, vineri, Ambasada Spaniei la Bucureşti.

Panourile expoziţiei vor fi expuse la Bucureşti în jurul Palatului Suţu, între 13 decembrie 2023 şi 10 ianuarie 2024, iar la Chişinău, pe gardul Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei, între 15 decembrie 2023 şi 30 ianuarie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici