Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 250.000 de euro pentru fraudă fiscală. Procesul s-a desfăşurat fără actriţa de cinci ori laureată a premiului César.

477 afișări
Imaginea articolului Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Isabelle Adjani a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare

Numele actriţei Isabelle Adjani a apărut în Panama Papers ca proprietar al unei companii din Statele Unite. Actriţa este suspectată, de asemenea, de spălare de bani, pentru că a primit 119.000 de euro de la o companie offshore într-un cont bancar american "nedeclarat", potrivit newsrnd.com.

La două luni după procesul pentru "fraudă fiscală în formă agravată" şi "spălare de bani", care s-a desfăşurat în absenţa sa, Isabelle Adjani a fost condamnată joi de Tribunalul penal din Paris la doi ani de închisoare cu suspendare şi la o amendă de 250.000 de euro.

La audierea din 19 octombrie, Parchetul Naţional Financiar solicitase o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 250.000 de euro, precum şi doi ani de interdicţii.

Avocaţii ei, Stéphane Babonneau şi Olivier Pardo au pledat pentru buna credinţă a actriţei-vedetă în vârstă de 68 de ani şi au cerut achitarea ei.

Ancheta a fost deschisă în 2016, după ce numele Isabellei Adjani a apărut în Panama Papers ca proprietară a unei companii din Insulele Virgine Britanice. Investigaţiile nu au dus la nicio urmărire penală în acest sens, însă au scos la iveală alte suspiciuni. În primul rând, două milioane de euro au fost transferaţi în 2013 de Mamadou Diagna NDiaye, un influent om de afaceri, preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Senegal şi, de asemenea, membru al Comitetului Olimpic Internaţional.

Potrivit acuzării, a fost vorba de un "cadou deghizat" în împrumut, ceea ce i-a permis actriţei să se sustragă de la plata a 1,2 milioane de euro din impozitul pe transferuri. Pentru apărare, în schimb, suma corespunde unui "împrumut declarat" de la un "prieten", într-un "context de dificultăţi financiare foarte importante".

Isabelle Adjani a fost acuzată, de asemenea, că s-a stabilit în mod fictiv în Portugalia în 2016 şi 2017, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit în valoare de 236.000 de euro. Locuind între cele două ţări la acea vreme, ea a făcut o "greşeală" fiind "prost sfătuită", au susţinut avocaţii ei.

Actriţa este suspectată, de asemenea, de spălare de bani, pentru că a primit 119.000 de euro de la o societate offshore într-un cont bancar american "nedeclarat", sumă transferată apoi în Portugalia.

Procesul s-a desfăşurat în absenţa celei care a primit de cinci ori premiul César, cunoscută pentru rolurile sale din "Vara ucigaşă" (1983), "Camille Claudel" (1988), "Regina Margot" (1994) şi, mai recent, "Masquerade" (2022).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici