Expoziţie cu reproduceri ale pieselor din muzeele din Sibiu, într-un labirint construit în oraş

Fundaţia Culturală Artex va construi, în luna mai, în Piaţa Mare din Sibiu, un labirint de 700 de metri pătraţi în interiorul căruia va fi organizată o expoziţie cu reproduceri ale unor piese celebre din patrimoniul muzeelor din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

12 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Fundaţia Culturală Artex, în perioada 2 - 8 mai, se va desfăşura, în Piaţa Mare din Sibiu, proiectul cultural "Muzeul Labirint", având ca scop promovarea patrimoniului cultural al principalelor muzee din oraş.

Labirintul construit în centrul oraşului, pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, va reprezenta suportul pentru expunerea unor reproduceri după piese din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal, al Complexului Naţional Muzeal "Astra" şi al Muzeului Bisericii Evanghelice "Casa Teutsch".

"Muzeul Labirint transformă experienţa vizitării unui muzeu printr-o abordare unică, grupând selecţiile de piese pe tematici, oferind astfel publicului posibilitatea de a urma un traseu narativ, de a face conexiuni logice şi a identifica similitudini între obiectele prezentate de cele trei instituţii partenere. Timp de o săptămână, muzeul iese în întâmpinarea vizitatorilor, propunând un dialog vizual, senzorial şi auditiv, transformându-se într-un spaţiu prietenos care atrage şi prin activităţile metamuzeale propuse: concerte, reprezentaţii de teatru, ateliere de creaţie, proiecţii de filme documentare, dansuri populare etc", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, "Muzeul Labirint" este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu şi Casa de Cultură a municipiului Sibiu şi organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal "Astra" şi Muzeului Bisericii Evanghelice "Casa Teutsch".

Prin programele pe care le desfăşoară, Fundaţia Culturală Artex îşi propune să promoveze cultura şi patrimoniul cultural român atât în ţară, cât şi peste hotare, având drept punct central abordarea creativă aflată sub semnul ineditului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici