Expoziţii de artă contemporană românească, săptămânal, la Madrid

Un ciclu de expoziţii de artă contemporană, semnate de artişti români stabiliţi în Spania, se deschide, joi, la Madrid, în Espacio Niram, care organizează manifestările, alături de RoMadrid Cultural Club, anunţă organizatorii.

224 afișări
Imaginea articolului Expoziţii de artă contemporană românească, săptămânal, la Madrid

Expoziţii de artă contemporană românească, săptămânal, la Madrid

Espacio Niram din Madrid va găzdui până pe 18 decembrie ciclul de expoziţii intitulat "Primer Ciclo del Artista Rumañol", prin care se doreşte prezentarea creaţiilor tinerilor artişti români stabiliţi în Spania.

"Rumañol" este un termen care desemnează fuziunea culturală şi socială dintre fondul românesc şi influenţa spaniolă ale acestor tineri, creaţiile lor artistice reprezentând o mărturie a acestei uniuni.

În fiecare joi, va fi inaugurată câte o expoziţie de artă contemporană românească, la Espacio Niram, deschis de curând în centrul Madridului de către artistul plastic de origine română Romeo Niram.

Localul îşi propune să atragă publicul tânăr către arta contemporană, prin facilităţile de bar şi lounge, decoraţiunile interioare, realizate de artiştii plastici Bogdan Ater şi Romeo Niram, şi prin Galeria de Artă "Nicole Blanco".

Prima expoziţie, semnată de Maria Chirilă, se intitulează "Un Enano dentro de mi Oreja" (Un pitic în urechea mea).

În creaţiile artistei, născută la Braşov, se recunoaşte influenţa ţării de adopţie, ea însăşi mărturisind că integrarea într-o nouă dimensiune culturală i-a sporit forţa de creaţie şi i-a deschis noi orizonturi de exprimare în domeniul artei.

Inaugurarea expoziţiei sale va avea loc joi, de la ora 21.00.

Conceptul Espacio Niram propune fuziunea dintre lumea reală, a tinerilor care vor să se distreze şi lumea artei.

Într-un spaţiu în care până şi piesele de mobilier sunt creaţii artistice, conceptul de artă este reinventat.

Aici, spre deosebire de muzee sau galerii, piesele de artă sunt manipulabile, provocând o interacţiune continuă între public şi obiectul artistic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici