Facebook a câştigat 711,2 milioane de dolari într-un proces anti-spam

Facebook a primit 711,2 milioane de dolari despăgubiri după ce a câştigat un proces împotriva lui Sanford Wallace, cunoscut sub pseudonimul "Spamford", care a trimis e-mailuri şi a publicat informaţii fără permisiunea utilizatorilor reţelei de socializare, informează Media Guardian.

39 afișări
Imaginea articolului Facebook a câştigat 711,2 milioane de dolari într-un proces anti-spam

Facebook a câştigat 711,2 milioane de dolari într-un proces anti-spam

Compania l-a dat în judecată pe Wallace, care a fost amendat anul trecut cu 230 de milioane de dolari pentru că a agresat utilizatorii MySpace, cărora le-a trimis mesaje spam pornografice.

Într-o declaraţie dată publicităţii, Facebook menţionează că suma pe care a primit-o cu titlul de despăgubiri, prin decizia unui tribunal californian, este "a doua cea mai mare din istorie" în cadrul unui proces anti-spam.

"Deşi nu ne aşteptăm să primim rapid întreaga sumă, vom face demersuri pentru a primi o parte cât mai mare din aceste despăgubiri. Suntem încrezători că decizia de azi va fi un factor serios de descurajare pentru toţi cei care abuzează de Facebook şi de utilizatorii săi", a declarat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Facebook a adăugat că judecătorul a cerut şi declanşarea urmăririi contra lui Wallace, după ce a sfidat curtea, ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi condamnat la închisoare.

"Decizia instanţei este rezultatul eforturilor continue depuse de echipele noastre legală şi de securitate în vederea identificării, demascării şi urmăririi în justiţie a surselor de atacuri spam. Aceste eforturi sunt complementare sistemelor tehnologice sofisticate pe care continuăm să le dezvoltăm pentru a limita impactul atacurilor şi, unde este posibil, să le blocăm", a adăugat purtătorul de cuvânt al reţelei de socializare.

La jumătatea lunii septembrie, Facebook depăşea pragul de 300 de milioane de utilizatori, triplu comparativ cu 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici