Faimoasa fotografie "Le Violon d'Ingres" a lui Man Ray s-a vîndut cu suma record de 12,4 mil. dolari

Faimoasa fotograafie "Le Violon d'Ingres" a lui Man Ray a intrat în istorie, devenind cea mai scumpă fotografie vândută vreodată la licitaţie, scrie CNN.

636 afișări
Imaginea articolului Faimoasa fotografie "Le Violon d'Ingres" a lui Man Ray s-a vîndut cu suma record de 12,4 mil. dolari

Faimoasa fotografie "Le Violon d'Ingres" a lui Man Ray s-a vîndut cu suma record de 12,4 mil. dolari

Imaginea alb-negru, realizată în 1924 de artistul suprarealist american, transformă corpul gol al unei femei într-o vioară.

Fotografia, considerată cea mai faimoasă lucrare a lui Man Ray, a fost vândut cu 12,4 milioane de dolari, spulberând estimările de vânzare. Înainte de vânzare, estimările indicau că va ajunge la o sumă cuprinsă între 5 şi 7 milioane de dolari, cea mai mare estimare pentru o singură fotografie din istoria licitaţiilor, potrivit Christie's, care a vândut lucrarea.

Ray, născut Emmanuel Radnitzky, a trăit între 1890 şi 1976. A fost un membru important al mişcărilor Dada şi suprarealistă, iar lucrarea "Le Violon d'Ingres" a fost lotul de top oferit din colecţia lui Rosalind Gersten Jacobs şi Melvin Jacobs, directori de magazine şi colecţionari de artă care au avut legături cu cercurile suprarealiste.

Potrivit Christie's, cuplul newyorkez a achiziţionat piesa de la Ray în 1962.

Jacobs, fost preşedinte şi director general al Saks Fifth Avenue, a murit în 1993, la vârsta de 67 de ani. Soţia sa, Rosalind Gersten Gersten Jacobs, un director Macy's de lungă durată, a murit în 2019, la vârsta de 94 de ani.

Printre alte piese remarcabile oferite la licitaţia din New York se numără "Marte", de Vija Celmins, care a fost adjudecată cu 1,26 milioane de dolari.

Înainte de această vânzare, recordul de licitaţie pentru cea mai scumpă fotografie fusese deţinut de "Rhine II" a lui Andreas Gursky, care a fost vândută de Christie's pentru 4,3 milioane de dolari în 2011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici