"Faust"-ul lui Purcărete, apreciat de presa scoţiană - GALERIE FOTO

Spectacolul "Faust" regizat de Silviu Purcărete este apreciat de presa scoţiană înaintea reprezentaţiilor pe care le va avea în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Edinburgh, între 18 şi 22 august, scrie Herald Scotland.

515 afișări
Imaginea articolului "Faust"-ul lui Purcărete, apreciat de presa scoţiană - GALERIE FOTO

"Faust" de Silviu Purcărete - apreciat de presa scoţiană înaintea reprezentaţiilor de la Edinburgh (Imagine: Stefan Jammer)

GALERIE FOTO

Publicaţia scoţiană apreciază dimensiunea "carnală şi carnavalescă" a montării lui Purcărete, dar şi abilitatea actriţei Ofelia Popii de a juca un Mefisto androgin.

"Când diavolul apare, în forma de silfidă a Ofeliei Popii (...) Faust merge în iad şi înapoi. Publicul este trimis într-o lume haotică, plină cu îngeri zburători, porci, sacrificii şi ceremonii... o încărcare senzorială, de sunete şi imagini, în timp ce Mefisto încearcă să îl seducă pe Faust într-un act primordial de curtare", scrie publicaţia.

Autorul articolului face referiri şi la reprezentaţiile celor două spectacole ale lui Purcărete, prezentate la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, din vara aceasta, "Faust" şi "Metamorfoze".

"Dacă în «Metamorfoze» elementul central este apa, în «Faust» cel mai important element este, fără îndoială, focul (...) împreună cu viscere, sexualitate şi un carnaval al sacrului şi al profanului care explodează într-o orgie post-apocaliptică de exces", mai notează Herald Scotland.

"Dincolo de şmecheriile tehnologice stăpânite de Purcărete (...) unul dintre cele mai frapante detalii ale spectacolului lui Purcărete este distribuţia acestuia", mai scrie publicaţia, notând că ultima femeie care a jucat rolul diavolului a fost Elizabeth Hurley, în filmul "Pact cu diavoliţa".

"Din fericire, însă, Popii (Ofelia Popii, n.r.) nu are cochetăria pisicească a lui Hurley, ci realizează o interpretare care are aspecte sălbatice, disperate şi, în mod surprinzător, vulnerabile", mai remarcă publicaţia scoţiană, făcând referire la rolul actriţei din "Faust".

Megraproducţia "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, a avut premiera în seprembrie 2007, numărându-se printre manifestările care au deschis stagiunea 2007-2008 la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici