Festivalul DaKino, între 25 şi 29 noiembrie, la Bucureşti

Cea de-a 18-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKino se va desfăşura între 25 şi 29 noiembrie, la Bucureşti, propunând un nou loc de desfăşurare al evenimentului, precum şi o nouă echipă de organizare.

17 afișări
Imaginea articolului Festivalul DaKino, între 25 şi 29 noiembrie, la Bucureşti

Festivalul DaKino, între 25 şi 29 noiembrie, la Bucureşti

Ediţia din acest an a festivalului propune o nouă echipă, dar şi un nou spaţiu de desfăşurare - The Light Cinemas (Liberty Center), primul cinematograf cu tehnologie digitală din România, susţin organizatorii.

Alături de Dan Chişu, preşedintele Fundaţiei DaKino, directorul festivalului va fi anul acesta Cristina Hoffman, care a făcut parte din echipa de selecţie a Festivalului de la Berlin timp de şase ani şi este responsabilă pe Europa Centrală şi de Est a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de la Cannes.

De asemenea, criticul de film Iulia Blaga va fi selecţionerul festivalului.

DaKino păstrează şi în acest an cele două secţiuni competitive - documentar şi scurtmetraj ficţiune -, dar în cadrul programelor paralele va pune accentul pe filmele cu încărcătură politică.

O altă noutate e faptul că, începând cu acest an, Trofeul Dakino va fi acordat unui film documentar de către un juriu compus din cinci membri, care va decerna în total trei premii.

La categoria Competiţie Scurtmetraj, juriul va fi compus din trei tineri cineaşti şi va acorda două premii.

În cadrul festivalului mai exista o categorie Specială, în cadrul căreia va fi decernat un premiu al publicului spectator.

Startul preselecţiei pentru festival a fost dat, data limită de înscriere a filmelor fiind 20 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici