Festivalul Enescu, inclus într-o selecţie a celor mai prestigioase destinaţii turistice culturale

Festivalul "George Enescu" 2011 a fost inclus într-o selecţie anuală a celor mai prestigioase destinaţii turistice tematice - culturale, muzicale şi artistice -, realizată de revista economică austriacă Gewinn.

85 afișări
Imaginea articolului Festivalul Enescu, inclus într-o selecţie a celor mai prestigioase destinaţii turistice culturale

Festivalul Enescu, inclus într-o selecţie a celor mai prestigioase destinaţii turistice culturale (Imagine: Cosmin Deaconesccu/Mediafax Foto)

În primul număr din 2011 al revistei lunare austriece apare publicată această selecţie care are ca tematică cele mai importante evenimente culturale, muzicale şi artistice din acest an.

Deşi nu este un clasament propriu-zis, România este pe locul 16 ca destinaţie, recomandată pentru Festivalul "George Enescu" 2011. Recomandarea este însoţită de o imagine a sălii de concerte a Ateneului Român din Capitală.

Articolul ce recomandă România ca destinaţie turistică are titlul: "Holender dirijează Bucureştiul".

"Evenimentul cultural de vârf al anului în România este Festivalul «George Enescu», care va avea loc la Bucureşti. Evenimentul dedicat muzicii clasice, care este renumit pe plan mondial, îl are ca director pe nimeni altul decât Ioan Holender şi se desfăşoară din doi în doi ani, ajungând la ediţia cu numărul 20", se arată în articolul din revista Gewinn.

Alături de această prezentare mai apar informaţii despre ofertele de cazare, servicii turistice, hotelul partener al festivalului, posibilităţi de rezervare a locurilor, informaţii despre achiziţia biletelor, datele la care acestea vor fi puse în vânzare, precum şi un link spre site-ul festivalului.

Revista Gewinn apare în 60.847 de exemplare, din care 37.985 de exemplare se distribuie pe bază de abonamente. Conform datelor media, revista numără 414.000 de cititori, având o cotă de piaţă de 5,9%.

Campania internaţională de promovare a Festivalului Internaţional "George Enescu" 2011 a început la 1 noiembrie 2010 pe CNN şi va continua pe Euronews, Eurosport, Mezzo, Radio France Internationale (RFI) şi Deutsche Welle.

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" va avea loc între 1 şi 25 septembrie 2011. Site-ul pentru ediţia din 2011 a Festivalului Enescu a fost lansat şi cuprinde informaţii legate de orchestrele şi artiştii invitaţi, program şi preţul biletelor.

Concursul Internaţional "George Enescu", care se desfăşoară la Bucureşti în paralel cu festivalul omonim, are o pagină web separată (concurs.festivalenescu.ro), ce cuprinde informaţii cu privire la probele de concurs, dar şi formularul de înscriere pentru cei interesaţi.

Festivalul "George Enescu" este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care, din 1992 şi până în vara anului 2010, a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului vor contribui Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul "George Enescu", care are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici