Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver: Teatru pentru tineri şi adulţi, ateliere, spectacole 3D

Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver, va avea loc între 16-21 mai, în Galaţi, fiind găzduit de Teatrul de Păpuşi Gulliver şi prezentând publicului divers peste treizeci de spectacole care se vor juca la sediul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, dar şi în Grădina Publică.

210 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver: Teatru pentru tineri şi adulţi, ateliere, spectacole 3D

Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver: Teatru pentru tineri şi adulţi, ateliere, spectacole 3D

Programul festivalului propune spectacole de animaţie pentru copii, teatru pentru tineri şi adulţi, spectacole 3D, teatru de magie, ateliere de modelaj şi pictură, construcţie marionete, animaţie interactivă pentru copii şi lansări de carte.

Pentru copiii mai mari sau mai mici, vor veni din toate colţurile ţării cele mai îndrăgite poveşti şi personajele lor: „Frumoasa şi bestia”, „Micul Prinţ”, „Răţuşca cea urâtâ”, „Muck cel Mic”, „Bambi”, „Cenuşăreasa”, „Aladin”, „Muzicanţii din Bremen” şi multe altele.

O premieră a acestui festival o constituie atenţia îndreptată către copiii foarte mici, de 1-3 ani. Pentru aceştia, Teatrul Orna Porat din Israel va juca spectacolul nonverbal „Teatru mărunţel”. Un alt spectacol internaţional, de asemenea non-verbal, pentru tineri peste 14 ani, va fi oferit de trupa Zero en Conducta din Spania.

Pe lângă reprezentaţiile din cadrul competiţiei, în fiecare seară, gălăţenii îi vor putea vedea pe unii dintre cei mai îndrăgiţi actori ale teatrelor celebre din Bucureşti. Astfel, pentru publicul tânăr şi adult, în afara concursului, se vor juca spectacolele „(D)efectul Placebo” al Teatrului Naţional Bucureşti, „Ce ne spunem când nu ne vorbim” de Chris Simion - Compania DAYA, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu”, prezentat de Teatrul Excelsior, iar în închiderea festivalului, actorii Teatrului Bulandra vor juca spectacolul „Meşteşugul vieţii”. În plus, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, festivalul propune un show incendiar de magie cu Andrei Teaşcă şi frumoasele sale asistente, o întâlnire a iluzionismului cu mu¬zica, dansul, teatrul şi pantomima.

Preţurile biletelor vor fi potrivite pentru toate buzunarele, acestea variind de la 10 la 40 de lei, în funcţie de spectacol. Pentru ca un număr cât mai mare de copii să se bucure de Festivalul Gulliver, vor exista şi activităţi pentru care intrarea va fi liberă, în Grădina Publică.

Din programul Festivalului amintim o serie de spectacole

Astfel, luni, 16 mai, la ora 9.30 va avea loc Festivitatea de deschidere. Primul spectacol din cadrul Festivalul Internaţional de Animaţie Gulliver va începe în aceeaşi zi la ora 10.00 – „Cenuşăreasa”– Teatrul Gulliver Galaţi, premieră, Sala mare, spectacolul durând 60 min, fiind recomandat copiilor cu vârste mai mari de trei ani (3+).

În aceeaşi zi, de la ora 11.30 – „Răţuşca cea urâtă”– un spectacol al Teatrului Puck din Cluj Napoca, Sala Studio, (55 min, 3+). De asemenea, de la ora 19.00 – „Allegro ma non troppo”– spectacol al Companiei Zero en Conducta din Spania, Sala Studio ( 45 min, nonverbal, 14+).

Marţi, 17 mai de la ora 10.00 se va juca spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, o reprezentaţie a Teatrului Merlin din Timişoara, Sala mare, (60 min, 7+). Tot marţi, de la ora 18.00 va avea loc „Teatrul mărunţel”, spectacol realizat de Teatrul Orna Porat din Israel, Sala Studio, (35 min, nonverbal, 1-3 ani), iar de la ora 19:00, D(e)fectul Placebo, spectacol marca Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mare, (16+, OFF Concurs).

Miercuri, 18 mai de la ora 11:30 va avea loc spectacolul „De-a Micul Prinţ” al Teatrului Ion Creangă Bucureşti, Sala Studio, (45 min, 4-6 ani). Vineri, 20 mai, de la ora 18:00, va avea loc spectacolul marca UNATC Bucureşti „Frumoasa şi Bestia” Sala Studio, (40 min, 8+) şi în aceeaşi zi de la ora 19:00, spectacolul Mystery magic show, al Teatrului de magie Andrei Teaşcă, Bucureşti, Sala mare, 70 min, 5+, OFF Concurs.

Sâmbătă, de la ora 19.00 va avea loc festivitatea de premiere

Programul complet al festivalului, cu toate detaliile privind spectacolele şi preţul biletelor, poate fi găsit pe website-ul teatrului, www.teatrul-gulliver.ro şi pe pagina de Facebook a teatrului (https://www.facebook.com/events/124684477936038/).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici