Festivalul SoNoRo începe cu un concert în premieră

Festivalul SoNoRo, care are loc între 1 şi 14 noiembrie, la Bucureşti, Timişoara şi Cluj, prezintă, în premieră, anul acesta, un concert de Bach în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, au anunţat organizatorii.

19 afișări
Imaginea articolului Festivalul SoNoRo începe cu un concert în premieră

Festivalul SoNoRo începe cu un concert în premieră

Cea de-a treia ediţie a festivalului de muzică de cameră va avea loc, în premieră, şi la Timişoara şi Cluj.

Astfel vor avea loc şapte concerte în Bucureşti, în perioada 1 - 12 noiembrie, şi câte un concert la Ploieşti (5 noiembrie), Cluj (13 noimebrie) şi Timişoara (14 noiembrie).

"Dorim să facem mai mulţi oameni din ţară să profite de asemenea artişti", a declarat directorul festivalului, Răzvan Popovici.

Anul acesta, perioada festivalului a fost extinsă la două săptămâni, concertul de debut, "Preludio", având loc la Palatul Cotroceni.

În Bucureşti, vor mai avea loc concerte la Muzeul Naţional "George Enescu" şi la Muzeul Naţional de Artă al României.

O premieră a festivalului este un concert la Catedrala Sfântul Iosif. Daishin Kashimoto, unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti japonezi, Răzvan Popovici (violă) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel) vor interpreta "Variaţiunile Goldberg" ale lui J.S. Bach.

Festivalul cuprinde şi concertul "FanTango", pe 7 noiembrie, la Palatul Bragadiru.

Compoziţiile care vor fi interpretate în cadrul festivalului sunt semnate de Padre Antonio Soler, Enrique Granados, Astor Piazzola şi Marcelo Nisinman.

Proiecţiile video vor fi semnate de scenograful Andu Dumitrescu. Printre interpreţi se numără şi Marcelo Nisinman (bandoneon), care participă pentru a doua oară la Festivalul SoNoRo.

"FanTango" se înscrie în seria de evenimente mai puţin convenţionale pe care Festivalul de muzică de cameră SoNoRo le-a găzduit de-a lungul timpului.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici