Fiica lui Toma Caragiu obţine 20.000 lei din drepturile de autor

Fiica lui Toma Caragiu a obţinut, joi, printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti, peste 20.000 de lei de la TVR Media şi Cara Chestor Helene, fosta soţie a actorului, ca şi drepturi de autor pentru folosirea operei artistului în programul televiziunii publice.

791 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Toma Caragiu obţine 20.000 lei din drepturile de autor

Fiica lui Toma Caragiu obţine 20.000 lei din drepturile de autor

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză parţial, joi, Mariei Caragiu, care a cerut plata drepturilor de autor pentru difuzarea unor materiale în care apare şi artistul. Instanţa a obligat TVR Media la plata a aproximativ 15.000 de lei către fiica actorului, dar şi pe fosta soţie a acestuia, Cara Chestor Helene, deţinătoarea drepturilor de autor pentru opera lui Toma Caragiu, să plătească 5.000 de lei.

Maria Caragiu ceruse iniţial 60.000 de lei de la TVR Media, pentru difuzarea unor materiale în care a apărut actorul. Instanţa a acceptat o parte din suma, însă a respins cererea acesteia de a opri de la multiplicare şi de la distribuire operele actorului.

Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Maria Caragiu şi-a îndreptat acţiunea către TVR Media deoarece este o societate comercială înfiinţată în 2003 prin asocierea dintre Televiziunea Româna şi grupul RTC, având ca obiectiv valorificarea arhivei de imagini a TVR.

De origine aromâna, Toma Caragiu s-a născut la 21 august 1925, dintr-o familie originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epirus. A fost unul dintre cei mai mari actori români, cu activitate bogată în teatru, TV şi film. A interpretat cu precădere roluri de comedie, dar a excelat şi în drame, unul dintre filmele sale de referinţă fiind "Actorul şi sălbaticii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici