Filme, concerte şi lecturi publice, la "Festivalul culturii române" de la Cracovia

Aproximativ 25 de evenimente culturale, printre care proiecţii de filme regizate de Cristi Puiu sau Nae Caranfil, concerte de muzică tradiţională românească, expoziţii şi un spectacol lectură vor avea loc la "Festivalul culturii române", între 11 şi 20 aprilie, la Cracovia.

17 afișări
Imaginea articolului Filme, concerte şi lecturi publice, la "Festivalul culturii române" de la Cracovia

Filme, concerte şi lecturi publice, la "Festivalul culturii române" de la Cracovia

Evenimentul, cel mai mare proiect dedicat culturii române lansat până acum în Polonia, îşi propune să pună în evidenţă diferite aspecte ale culturii române din mai multe domenii, cinema, literatură, teatru dar şi artă culinară sau oenologie, potrivit Institutului Cultural Român (ICR) din Varşovia.

Trio-ul "Contraste" deschide seria de evenimente, vineri, după care va avea loc proiecţia filmului "Cocoşul decapitat" de Radu Gabrea. Sâmbătă are loc un maraton nocturn de filme româneşti. Printre peliculele care vor rula în cadrul "Zilelor culturii române la Cracovia" se numără "California Dreamin' (Nesfârşit)" de Cristian Nemescu, "Marfa şi banii" de Cristi Puiu, "Restul e tăcere" de Nae Caranfil şi documentarul lui Florin Iepan "Bela Lugosi. Vampirul decăzut".

În cadrul manifestării vor fi prezentate şi filme care au fost înscrise la Festivalul Astra de la Sibiu, anul trecut.

DJ Vasile va mixa muzică trance şi electro din România pe 12 aprilie, la un club din Cracovia, iar pe 17 aprilie va avea loc dezbaterea "Întâlnire cu literatura română".

Pe 18 aprilie are loc un spectacol-lectură după piesa "Amalia respiră adânc" de Alina Nelaga Cadariu, în regia Nataliei Soltyszik. "Amalia respiră adânc" se joacă la Teatrul Act din Bucureşti, în regia Marianei Cămărăşan, actriţa Cristina Casian fiind nominalizată pentru debut, la Gala Premiilor UNITER din acest an.

Seria de evenimente se încheie pe 20 aprilie cu o expoziţie de vinuri şi un spectacol de dansuri populare româneşti, susţinut de ansamblul "Someşul" din Cluj.

Evenimentul este organizat în colaborare cu fundaţia "Perspectiva Estică" din Cracovia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici