Filme de Aronofsky, Arriaga şi Kitano, la Mostra de la Veneţia (Galerie Video)

"The Wrestler" de Darren Aronofsky, "The Burning Plain" de Guillermo Arriaga şi "Achilles and The Tortoise" de Takeshi Kitano au fost selectate în competiţie la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (27 august - 6 septembrie).

23 afișări
Imaginea articolului Filme de Aronofsky, Arriaga şi Kitano, la Mostra de la Veneţia (Galerie Video)

Filme de Aronofsky, Arriaga şi Kitano, la Mostra de la Veneţia

Din competiţie mai fac parte peliculele "Il papa di Giovanna" de Pupi Avati (Italia), "L'Autre" de Patrick Mario Bernard şi Pierre Trividic (Franţa), "Paper Soldier" de Aleksei German Jr (Rusia), "Inju, la Bete dans l'Ombre" de Barbet Schroeder (Franţa) şi "Plastic City" de Yu Lik-wai (Brazilia/ China/ Hong Kong/ Japonia), informează screendaily.com.

În afara competiţiei rulează, pe lângă cea mai recentă creaţie a fraţilor Coen, "Burn after Reading" (care va şi deschide Mostra veneţiană), filme precum "35 Rhums" de Claire Denis (Franţa, Spania), scurtmetrajul lui Manoel de Oliveira, "Do Visivel ao Invisivel", şi "Encarnacao do demonio" de Jose Mojica Marins (Brazilia).

Tot în afara competiţiei, dar prezentate sub titulatura "Evenimente speciale" vor rula şi filme precum "Bajo el Signo de las Sombras" (Ferran Alberich, Spania 1984), "Ketto Takadanobaba" (Masahiro Makino şi Hiroshi Inagaki , Japonia, 1937) şi versiunea care nu a mai fost prezentată publicului a filmului lui Pier Paolo Pasolini, "La rabbia", (1963).

Alături de aceste filme, festivalul veneţian mai prezintă, în colaborare cu festivalul Far East din Udine, filmul "Monster X Strikes Back: Attack The G8 Summit!" de regizorul japonez Minoru Kawasaki.

În secţiunea "Orizonturi" sunt prezentate filme precum "Goodbye Solo" de Ramin Bahrani (SUA), "Un lac" de Philippe Grandrieux (Franţa) şi "Wild Field" de Mihail Kalatozishvili (Rusia).

Seria de proiecţii-eveniment din cadrul festivalului cuprinde documentare precum "La fabbrica dei tedeschi" de Mimmo Calopresti (Italia), "Antonioni su Antonioni" de Carlo Di Carlo (Italia), "Venezia '68" de Antonello Sarno (Italia) şi "Valentino: The Last Emperor" de Matt Tyranauer (SUA).

Festivalul mai găzduieşte, de asemenea, o competiţie de scurtmetraje, a cărei componenţă va fi anunţată în curând, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Singura prezenţă românească din programul oficial al Mostrei este coproducţia Italia/ Franţa/ România, "Pa-ra-da", regizată de Marco Pontecorvo, care este inclusă în secţiunea "Orizonturi".

Pelicula, coprodusă de compania românească Domino Film, este bazată pe o poveste adevărată, a lui Miloud, un clovn de stradă franco-algerian, care ajunge în capitala României în 1992 şi intră în contact cu "boschetarii", copii fugiţi de acasă, şi se hotărăşte să îi ajute pe aceştia. Din distribuţia filmului fac parte Jalil Lespert şi Daniele Formica.

Filmul lui Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv", o poveste despre manipulare, minciună, neîncredere şi compromisuri, cu Maria Dinulescu, Ioana Flora şi Adrian Titieni în distribuţie, a fost selectat în secţiunea paralelă a Mostrei, "Zilele Veneţiei".

Lungmetrajul lui Sitaru rulează alături de pelicule precum "Broken Lines" de Sallie Aprahamian (Marea Britanie), "A Country Teacher" de Bohdan Slama (Republica Cehă/ Franţa), "A Week Alone" de Celina Murga (Argentina) şi "Landscape No. 2" de Vinko Moderndorfer (Slovenia, Serbia, Muntenegru).

Filmele din această secţiune necompetitivă sunt eligibile pentru premiul European Cinemas, care presupune distribuţia filmului în circuitul reţelei finanţate de Uniunea Europeană, Europa Cinemas.

Preşedintele juriului de la Veneţia este regizorul Wim Wenders.

Anul trecut, Leul de Aur a fost decernat regizorului taiwanez Ang Lee, pentru thrillerul erotic "Lust, caution".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici