Filme de Igor Cobileanski şi Iulia Rugină, la Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc de la Berlin

Mai multe filme scurte recente, care abordează diferite tematici, regizate de cineaşti români şi moldoveni, ca Igor Cobileanski şi Iulia Rugină, vor fi proiectate la Berlin, pe 30 ianuarie, de la ora 22.00, când va avea loc Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc.

158 afișări
Imaginea articolului Filme de Igor Cobileanski şi Iulia Rugină, la Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc de la Berlin

Iulia Rugină (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

La sfârşitul lunii ianuarie, Institutul Cultural Român (ICR) din Berlin le pregăteşte cinefililor din capitala germană o lungă noapte a scurtmetrajelor româneşti, la cinematograful de artă fsk Kino, din cartierul Kreuzberg, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel pe 30 ianuarie, de la ora 22.00, începe Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc la Berlin. Programul evenimentului aduce pe marele ecran o selecţie de scurtmetraje recente cu tematici diferite: de la poveşti de dragoste, despre alienarea omului modern, situaţii extreme, crize existenţiale, rivalitate, indecizii până la inimi zdrobite şi naivităţi copilăreşti.

Prin acest proiect ICR Berlin îşi propune prezentarea unor cineaşti români din noul val, dar şi din alte generaţii.

Filmele prezentate sunt: "Copacul" (regia Mihai Sofronea), "Colecţia de arome" (regia Igor Cobileanski), "Plimbare" (regia Mihaela Popescu ), "Jurnal#2/ Journal #2" (regia Adina Pintilie), "12 Minute" (regia Nicolae Constantin Tănase), "Cai putere" (regia Daniel Sandu), "Să mori de dragoste rănită" (regia Iulia Rugină), "Fals pozitiv" (regia Octav Chelaru), "O lume nouă" (regia Toma Peiu & Luiza Pârvu), "Claudiu şi crapii" (regia Andrei Tănase).

Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorilor Mihai Sofronea, Andrei Tănase şi Octav Chelaru, care vor sta la dispoziţia publicului pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

ICR Berlin a invitat în mod special studenţii de film ai prestigioaselor şcoli de cinema din Berlin (DFFB) şi HFF Potsdam-Babelsberg pentru a crea o platformă de dialog între cele două ţări, se mai arată în comunicatul citat.

Profitând de selecţionarea a două lungmetraje româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin ("De ce eu?", de Tudor Giurgiu, care va avea premiera mondială în secţiunea Panorama, şi "Aferim!", în regia lui Radu Jude, care a fost selectat în competiţia oficială), care se va desfăşura în perioada 5 - 15 februarie, ICR Berlin propune această lungă noapte de scurtmetraje pentru a prezenta nume noi din rândul regizorilor români, consacraţi şi proaspeţi absolvenţi ai şcolilor de film din România.

Programul complet al ICR Berlin se găseşte pe site-ul www.rki-berlin.de şi pe pagina de Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici