Filme premiate la Anim'est vor fi prezentate într-un club bucureştean, vineri şi sâmbătă

Scurtmetrajele premiate la Anim'est în 2008 şi 2009 vor fi prezentate, vineri şi sâmbătă, în clubul Tago Mago din Bucureşti, informează organizatorii festivalului.

17 afișări
Imaginea articolului Filme premiate la Anim'est vor fi prezentate într-un club bucureştean, vineri şi sâmbătă

Filme premiate la Anim'est vor fi prezentate într-un club bucureştean, vineri şi sâmbătă

Filmele vor fi prezentate în cadrul unor proiecţii speciale cu intrare liberă.

Publicul bucureştean va putea, astfel, să se reconecteze la atmosfera celui mai important festival de film de animaţie din România, a cărui a cincea ediţie va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie, la Bucureşti, respectiv 22 - 24 octombrie, la Cluj-Napoca.

Vineri, de la ora 21.00, la Tago Mago Club vin cele mai bune filme de scurtmetraj din competiţiile Anim'est 2008. Astfel, fanii filmului de animaţie vor putea vedea filme care au făcut furori la cea de-a treia ediţie a festivalului, printre care câştigătorul Trofeului Anim'est, amuzantul şi amarul scurtmetraj spaniol "Angajatul/ El Empleo" (Santiago "Bou" Grasso), şocantul "Schisma/ Skhizein" (Jeremy Clapin, Olanda), câştigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj, îndrăgitul "A Sunny Day" (Gil Alkabetz), răsplătit de spectatorii Anim'est cu premiul publicului, videoclipul-cult al celor de la Gotye - "Hearts a mess", câştigător al competiţiei de videoclip şi advertising, şi "Autoportretul" Andreei Bogdan (Andreea Bogdan) - cel mai bun film românesc la Anim'est 2008.

Sâmbătă, de la aceeaşi oră, la Tago Mago Club vor rula cele mai bune filme de la Anim'est 2009. Bineînţeles, nu vor lipsi emoţionantul "Poşta!/ Post!" (Matthias Bruhn, Christian Asmussen, Germania, 2008), favoritul publicului la ediţia a patra a festivalului, spumosul "Căţelul negru pişăcios" (Dan Panaitescu - Fabrica de desene) şi videoclipul regizat de câştigătorul premiului Oscar Bill Plympton pentru piesa "Mexican Standoff" ("Falling into You"), de Parson Brown, premiantele competiţiei de videoclip şi advertising, scurtmetrajele autohtone "Copacul Urban" (Vali Chincişan) - cel mai bun film românesc, "Zgomot Alb" (Marius Pandele) - menţiune specială a juriului pentru film românesc şi "Firul Ariadnei" (Bertoti Attila) - menţiune specială a juriului pentru un film din competiţia Balkanimation; tensionatul "Să nu conduci niciodată când eşti mort/ Never Drive a Car When You're Dead" (Gregor Dashuber, Germania) - cel mai bun film studenţesc sau electrizantul "Fantoma de la Cinema" (Erik van Schaaik, Olanda), câştigătorul Trofeului Anim'est 2009.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, organizat de Asociaţia Este'n'Est, va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie, la Bucureşti. Pentru al patrulea an consecutiv, după ediţia bucureşteană, festivalul ajunge şi la Cluj-Napoca, în cadrul unui follow-up, la Cinema Victoria, în perioada 22 - 24 octombrie.

Anim'est este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi susţinut de Ogilvy, în parteneriat cu Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCuB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici