Filmele "Birdman" şi "Boyhood" au câştigat principalele trofee la gala Independent Spirit 2015. LISTA completă a câştigătorilor

Lungmetrajele "Birdman" şi "Boyhood" au câştigat principalele trofee la gala Independent Spirit 2015, organizată sâmbătă seară la Hollywood, cu doar o zi înainte de decernarea premiilor Oscar.

327 afișări
Imaginea articolului Filmele "Birdman" şi "Boyhood" au câştigat principalele trofee la gala Independent Spirit 2015. LISTA completă a câştigătorilor

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" au câştigat principalele trofee la gala Independent Spirit 2015. LISTA completă a câştigătorilor

Lungmetrajul "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", nominalizat la nouă premii Oscar la gala de duminică seară, a câştigat trei Spirit Awards, inclusiv la categoria "cel mai bun film".

"Suntem ameninţaţi ca specie cu dispariţia", a declarat Alejandro Gonzalez Inarritu, regizorul filmului "Birdman", vorbind despre cineaştii independenţi în discursul său de acceptare a premiului. "Aceste premii reprezintă un bun prilej pentru a sărbători acel fel de cinema care a fost uitat", a adăugat cineastul mexican.

"Birdman" a condus plutonul filmelor cu cele mai multe nominalizări la Independent Spirit Awards, concurând la cinci categorii, la fel ca drama despre lumea jazz-ului "Whiplash", care a câştigat două trofee, dar şi drama despre drepturi civile "Selma", care a plecat acasă fără niciun trofeu.

Pelicula "12 ani de copilărie/ Boyhood", filmată pe parcursul a 12 ani şi nominalizată la şase premii Oscar, s-a impus la categoria "cel mai bun regizor" prin cineastul Richard Linklater şi la categoria "cea mai bună acriţă în rol secundar" prin Patricia Arquette.

Toate cele patru categorii de interpretare de la Independent Spirit Awards au fost câştigate de marii favoriţi de la Oscaruri. Michael Keaton a fost desemnat cel mai bun actor pentru evoluţia sa din "Birdman", iar Julianne Moore s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă" pentru prestaţia ei din filmul "Still Alice", în care joacă rolul unei femei care suferă de maladia Alzheimer.

J.K. Simmons a triumfat la categoria "cel mai bun actor în rol secundar" pentru evoluţia sa din "Whiplash".

Lungmetrajul polonez "Ida" s-a impus la categoria "cel mai bun film internaţional", iar "CitizenFour", un film despre Edward Snowden, a câştigat la categoria "cel mai bun documentar".

Dan Gilroy a primit două trofee - cel mai bun scenariu şi cel mai bun film de debut - pentru lungmetrajul "Prădător de noapte/ Nightcrawler".

Cea de-a 30-a gală Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, într-un cort instalat pe plaja Santa Monica din California. Spre deosebire de mult mai formala gală de decernare a premiilor Oscar, atmosfera de la Independent Spirit Awards este mult mai relaxată. Show-ul din acest an a fost prezentat de Kristen Bell şi Fred Armisen şi a fost difuzată pentru prima dată în direct de postul de televiziune prin cablu IFC.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi care au nevoie de promovare înainte de începerea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

În 2014, lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" a câştigat ambele trofee - cel mai bun film - atât la Independent Spirit Awards, cât şi la gala premiilor Oscar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici