Filmul "C'est pas grave" a primit Trofeul DaKino

Scurtmetrajul francez "C'est pas grave" de Yacine Sersar a primit Trofeul DaKino, la gala de închidere a festivalului care a avut loc, la Cinema Scala, între 27 şi 29 noiembrie.

22 afișări
Imaginea articolului Filmul "C'est pas grave" a primit Trofeul DaKino

Filmul "C'est pas grave" a primit Trofeul DaKino

Filmul spune povestea unui bărbat şi a unei femei, ambii ecologişti, care vizitează sala speciilor dispărute din Muzeul Naţional de Istorie Naturală din Paris.

Premiul juriului a revenit producţiei "Wildman" de Jodie Baltazar, iar Premiul publicului a fost adjudecat de "The Cove" de Louie Psihoyos.

Filmul "Looking for Eric" de Ken Loach a fost proiectat în deschiderea festivalului, vineri seara.

De asemenea, în secţiunea paralelă a festivalului, au fost proiectate lungmetrajele "The Private Lives of Pippa Lee", de Rebecca Miller, şi "Triage", de Danis Tanovic.

Pelicula "Staten Island", de James DeMonaco, a fost prezentată în închiderea festivalului.

În competiţia de documentare a festivalului, unde premiul a fost acordat de către public, au intrat, pe lângă The Cove, peliculele "Addicted to Plastic", de Ian Connacher, "Food, Inc.", de Robert Kenner, şi "Age of Stupid", de Franny Armstrong.

Totodată, Festivalul DaKino a avut, anul acesta, o competiţie de scurtmetraje, unde au fost acordate două premii: trofeul DaKino şi premiul special al juriului. Competiţia a fost jurizată de actriţa Irina Săulescu, Alexandra Olivotto, John Ashton, Ioana Beţianu şi Ovidiu Gyarmath.

Cea de-a XIX-a ediţie a evenimentului a avut un mesaj ecologist. Selecţia acestui an şi-a propus să aducă în atenţia cinefilului român problemele acute ale mediului, să încurajeze pro-acţiunea lumii artistice şi a oamenilor obişnuiţi şi să devină prima manifestare ecologistă în cadrul unui festival cu tradiţie.

Astfel, DaKino a păstrat şi în acest an cele două secţiuni competitive - documentar şi scurtmetraj ficţiune -, de data aceasta pe teme ecologiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici