Filmul "Kapitalism - reţeta noastră secretă" a fost proiectat la Parlamentul European

Filmul "Kapitalism - reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon, a fost proiectat la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, miercuri, informează producătorii.

41 afișări
Imaginea articolului Filmul "Kapitalism - reţeta noastră secretă" a fost proiectat la Parlamentul European

Regizorul Alexandru Solomon (Imagine: Cosmin Andrei/Mediafax Foto)

La proiecţia filmului "Kapitalism - reţeta noastră secretă", sala a fost plină. Printre participanţi s-au numărat deputaţi francezi şi români, personal parlamentar, români stabiliţi în Alsacia, cât şi producătorii francezi ai filmului. Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a fost şi el prezent la vizionarea documentarului.

Documentarul prezintă, sub pretextul unei vizite fictive a lui Nicolae Ceauşescu, modul în care a fost creat sistemul capitalist românesc. Printre "protagoniştii" filmului se numără George Copos, Dinu Patriciu şi George Becali.

După proiecţia de la ora 20.00, Dominique Jung (redactor-şef la Dernieres Nouvelles d'Alsace) a moderat o dezbatere de o oră cu tema "20 de ani de capitalism şi democraţie în Europa postcomunistă". În timpul dezbaterii, la care a participat şi regizorul filmului, Dacian Cioloş a comparat "Kapitalism - reţeta noastră secretă" cu "un leac foarte amar pe care îl iei pentru a te vindeca".

Proiecţia de la Strasbourg a fost organizată de Forumul Francofonilor din Parlamentul European, prezidat de eurodeputatul Cristian Preda.

Începând de vineri şi până joi, 27 mai, "Kapitalism - reţeta noastră secretă" va rula în Bucureşti, la Cinema Europa şi la Arad, la Cinema Arta. De asemenea, pe 22 şi 23 mai, va putea fi văzut şi la Eurocinema Tinerimea Română în Bucureşti.

Documentarul de lungmetraj "Kapitalism - reţeta noastră secretă" este o coproducţie Hi Film Productions şi Seppia, în colaborare cu Arte, RTBF şi Neon Rouge Production, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre National de la Cinematographie (Franţa), Region Alsace şi al Programului Media al Uniunii Europene. La realizarea filmului au participat şi: TVR, HBO România, Zenith Media şi City Cinema Management.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici