Filmul lui Pedro Almodovar, ”Dolor y gloria”, marele câştigător la premiile Goya. Banderas a povestit emoţionat cum a suferit un infarct

Filmul lui Pedro Almodovar,”Durere şi glorie/ Dolor y gloria”, a dominat ediţia 2020 a premiilor Goya, sâmbătă noapte, iar Antonio Banderas, premiat pentru rolul jucat în acest film îşi aminteşte pe scenă de infarctul suferit în urmă cu trei ani.

1296 afișări
Imaginea articolului Filmul lui Pedro Almodovar, ”Dolor y gloria”, marele câştigător la premiile Goya. Banderas a povestit emoţionat cum a suferit un infarct

Filmul lui Pedro Almodovar, ”Dolor y gloria”, marele câştigător la premiile Goya. Banderas a povestit emoţionat cum a suferit un infarct. Sursă foto: Profimedia

Cea de-a 34-a gală a premiilor Goya, distincţiile rezervate producţiilor spaniole, a avut loc sâmbătă seară la Malaga, în Costa del Sol. Ceremonia care a avut loc pe scena din Palatul Sporturilor José María Martín Carpena a fost punctul culminant al unei serii de evenimente care au prilejuit în oraşul andaluz expoziţii şi proiecţii legate de filmele nominalizate

“E o onoare şi un privilegiu să aducem premiile Goya în oraşul muzeelor”, spunea vice-preşedintele instituţiei, Rafael Portela.

Gala a avut 3.200 de oaspeţi, incluzând nominalizaţii, invitaţii speciali, invitaţii şi specialiştii. Ceremonia care a costat 2,7 milioane de euro, nu a fost deschisă publicului larg, astfel că nu au fost puse în vânzare bilete.

Cele mai multe nominalizări, 17, le-a avut pelicula regizată de Alejandro Amenábar, ”While at War/ Mientras dure la guerra”, urmată de filmul lui Pedro Almodovar, ”Durere şi glorie/ Dolor y gloria”, cu 16 nominalizări drama istorică ”The Endless Trench/ La trinchera infinita”, cu 15.

Confruntarea dintre cele trei favorite a părut echilibrată până spre finalul ceremoniei când Antonio Banderasa urcat pe scenă pentru a primi trofeul Goya pentru Cel mai bun actor, pentru rolul interpretat în filmul lui Almodovar.

Banderas a povestit emoţionat cum a suferit un infarct în urmă cu trei ani: “Acum, nu doar că sunt viu, ci mă şi simt viu”. Actorul i-a mulţumit lui Almodóvar pentru cele opt filme pentru care au colaborat şi şi-a declarat admiraţia pentru dedicaţia pe care regizorul o arată pentru cinematografie, remarcă Screen Daily.

După Banderas, vedeta a fost Pedro Almodóvar, care a câştigat titlul de Cel mai bun regizor dar şi trofeul pentru Cel mai bun film, alături de producătorii de la compania El Deseo, Agustín Almodóvar şi Esther García. Filmul său a mai primit şi distincţiile pentru Cel mai bun scenariu original, cel mai bun montaj şi cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru Julieta Serrano.

Almodóvar a vorbit despre nevoia de sprijin pentru “filmul independent şi de autor în Spania, un gen de cinema care riscă să dispară şi are nevoie de protecţie”.

Şi pelicula lui Amenábar, ”Mientras dure la guerra”, despre izbucnirea Războiului Civil Spaniol şi ridicarea lui Francisco Franco la putere a primit cinci premii Goya (actor în rol secundar, regia artistică, scenografie, machiaj şi costume).

Concentrat tot asupra războiului şi urmărilor acestuia, ”La trinchera infinita”, în ralizat de trei regizori din Ţara Bascilor, Aitor Arregi, Jon Garaño şi Jose Mari Goenaga, a câştigat premiile pentru cel mai bun sunet şi cea mai bună actriţă pentru Belén Cuesta.

Premiul Goya pentru documentar a mers la ”Ara Malikian una vida entre las cuerdas”, regizat de Nata Moreno.

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 34 ediţii a premiilor Goya poate fi consultată aici https://www.premiosgoya.com/34-edicion/premios/por-categoria/

Premiul Goya a fost înfiinţat în 1987 şi sunt cele mai importante distincţii cinematografice din Spania. Trofeul este un mic bust al pictorului Francisco de Goya într-o variantă realizată de José Luis Fernández. Distincţiile sunt acordate e Academia Spaniolă de Film.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici