Filmul "Matei, copil miner", marele câştigător al Festivalului Producătorilor Regio Fun din Polonia

Lungmetrajul "Matei, copil miner", în regia Alexandrei Gulea, a câştigat marele premiu la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Producătorilor Regio Fun Katowice, care a avut loc în perioada 22 - 27 octombrie, în Polonia.

177 afișări
Imaginea articolului Filmul "Matei, copil miner", marele câştigător al Festivalului Producătorilor Regio Fun din Polonia

Filmul "Matei, copil miner", marele câştigător al Festivalului Producătorilor Regio Fun din Polonia (Imagine: captură video)

Festivalul se orientează spre producţii cinematografice - lungmetraje şi scurtmetraje - finanţate cu sprijin regional.

Producătorul filmului, Thomas Ciulei, a reuşit să atragă 10 cofinanţatori şi coproducători din trei ţări - România, Germania şi Franţa - pentru a face posibilă producţia cinematografică.

Juriul a argumentat alegerea sa cu următoarea motivaţie: "Eficienţa producătorului de a atrage şi gestiona fonduri regionale pentru acest proiect dificil, pasiunea şi curajul în a aborda un subiect complicat au fost criteriile noastre în premierea acestui film".

Filmul tematizează pierderea inocenţei copilăriei şi confruntarea lui Matei, personajul principal, cu responsabilităţile şi provocările adolescenţei. "Matei Copil Miner" va rula în sălile de cinema începând cu 22 noiembrie, fiind distribuit de Independenţa Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici