Filmul "Minuni", recompensat cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, a deschis Anonimul - VIDEO

Lungmetrajul "Minuni/ Le meraviglie", recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014 şi în care rolul principal este interpretat de românca Alexandra Lungu, a deschis, marţi seară, Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Bucureşti.

303 afișări
Imaginea articolului Filmul "Minuni", recompensat cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, a deschis Anonimul - VIDEO

Filmul "Minuni", recompensat cu marele premiu al juriului la Cannes 2014, a deschis Anonimul - VIDEO (Captură video)

Anul aceasta, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul se desfăşoară până duminică, la arena Verde Stop din Bucureşti, "păstrând atmosfera din Deltă" şi ideea de îndepărtare de "betoanele urbane". Evenimentul a fost mutat în Capitală având în vedere că locul de desfăşurare tradiţional al festivalului, Satul de Vacanţă Delfinul din Sfântu Gheorghe, se află în renovare şi nu va fi deschis în acest an.

La dechiderea Festivalului au participat, printre alţii, actorii Vlad Ivanov, Diana Cavallioti, Ana Ularu, Adrian Titieni, Dan Chişu, Ada Solomon, Alecu Solomon, Iulia Verdeş, Irina Săulescu şi selecţionerul Festivalului Anonimul Irina Margareta Nistor.

"Nu am sperat că veţi veni în număr atât de mare", a declarat Miruna Berescu, directorul Festivalului Anonimul, precizând că evenimentul cinematografic se va întoarce anul viitor, "acasă", la Sfântu Gheorghe. Totodată, Ivan Patzaichin a afirmat că "este onorat" să fie partener al acestui festival. "Ne-am gândit să aducem Delta aici", a completat acesta.

La proiecţia lungmetrajului "Minuni/ Le meraviglie", de Alice Rohrwacher, film inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2014 şi distins cu marele premiu al juriului prezidat de regizoarea Jane Campion, a participat şi românca Alexandra Lungu, alături de familia ei.

Alexandra, care interpretează rolul principal, cel al Gelsominei, locuieşte alături de familia sa în Italia încă din 2006 şi a declarat, în deschiderea Festivalului Anonimul, că îşi doreşte să urmeze cursurile unei facultăţi de film.

"Minuni" este povestea unei familii multietnice de apicultori din zilele noastre, care încearcă să supravieţuiască în condiţii de criză. Gelsomina, cea mai mare dintre cele patru surori, este moştenitoarea desemnată a unui "regat" ciudat, construit de tatăl lor pentru a le proteja de "sfârşitul lumii". O vară extraordinară, în timpul căreia regulile stricte, care până acum au ţinut familia unită, tind să fie încălcate: în parte din cauza sosirii lui Martin, un tânăr infractor pe care îl găzduiesc în cadrul unui program de reabilitare pentru tineri, dar şi din cauza participării comunităţii locale la filmările unui concurs cu premii mari, "Il paese delle Meraviglie" ("Ţara Minunilor"), prezentat de misterioasa Milly Catena (Monica Bellucci).

Pentru rolul interpretat în "Minuni", Alexandra Lungu a câştigat un premiu special din partea Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor de Film din Italia.

Din distribuţia filmului mai fac parte Sam Louwyck, Alba Rohrwacher, Sabine Timoteo şi Agnese Graziani.

Alice Rohrwacher s-a născut în 1981, în Fiesole (Italia), şi a studiat în Torino şi Lisabona. "Corpo celeste", primul ei lungmetraj, a avut premiera la Cannes în 2011, în secţiunea Quinzaine des realisateurs, şi a câştigat patru premii la festivaluri de film internaţionale, printre care şi cel pentru debut la Göteborg Film Festival 2012. "Minuni" este cel de-al doilea lungmetraj al său.

Lungmetrajul "Minuni/ Le meraviglie" este distribuit în România de Transilvania Film.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române, în calitate de coproducător, se va încheia duminică, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici