Finanţare de la UE pentru reţelele de cinematografe din România

Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare caută propuneri pentru sprijinirea circulaţiei operelor audiovizuale europene non-naţionale în România, unul din obiectivele cererii fiind sporirea numărului de săli de cinema pentru proiecţia operelor audiovizuale româneşti sau din alte ţări europene.

3 afișări
Imaginea articolului Finanţare de la UE pentru reţelele de cinematografe din România

Finanţare de la UE pentru reţelele de cinematografe din România

Astfel, conform site-ului pre-mediasupport.ro, propunerile selectate vor putea beneficia de asistenţă financiară din partea Phare RO 2006/018-147.05, "Modernizarea şi dezvoltarea expertizei profesionale a sectorului audiovizual românesc", subcomponenta B - "Întărirea sectorului audiovizual", program al Comunităţii Europene.

Schema de finanţare care se va distribui este în valoare de 350.000 de euro (23 de grant-uri pentru distribuţia proiectelor non-naţionale europene în România - 150.000 de euro şi 7 grant-uri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de proiecţie şi sunet în cinematografele din România - 200.000 de euro).

Această schemă de finanţare intenţionează să mărească timpul de difuzare alocat operelor audiovizuale europene non-naţionale de către broadcaster-ii români şi să intensifice prezenţa filmelor europene non-naţionale în sălile de cinema din România.

Printre obiectivele sprijinului financiar se află, pe lângă sporirea numărului de săli de cinema româneşti pregătite pentru proiecţia operelor audiovizuale europene naţionale şi non-naţionale, acordarea ajutorului în procesul de atragere a publicului interesat de operele audiovizuale europene naţionale şi non-naţionale, întărirea sectorului de distribuţie românesc în domeniul cinematografiei, prin încurajarea distribuitorilor să investească în achiziţionarea, comercializarea şi promovarea filmelor cinematografice europene non-naţionale în România şi sprijinirea extinderii diseminării transnaţionale a filmelor europene non-naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici