Florin Şerban: Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului" este important şi pentru noi ceilalţi

Regizorul Florin Şerban, câştigător a două premii la ediţia din 2010 a Berlinalei, cu pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", a declarat, pentru MEDIAFAX, că trofeul Ursul de Aur primit sâmbătă seară de filmul "Poziţia copilului" este foarte important pentru toţi cineaştii români.

570 afișări
Imaginea articolului Florin Şerban: Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului" este important şi pentru noi ceilalţi

Florin Şerban (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Cred că este foarte bine şi pentru noi ceilalţi şi mai ales pentru ei (echipa filmului 'Poziţia copilului', n.r.)", a spus Florin Şerban.

El a precizat că nu a văzut filmul "Poziţia copilului", însă este convins că acesta a meritat marele premiu la ediţia din acest an a Berlinalei.

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

"Poziţia copilului" s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului", sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seara, filmul lui Călin Netzer a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, a primit Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer", oferit pentru noi perspective în arta cinematografică, la ediţia din 2010 a Berlinalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici