FOCUS: Mile Cărpenişan spunea pe blogul său că a trăit "o viaţă plină"

Jurnalistul Mile Cărpenişan, care a murit luni, la vârsta de 34 de ani, scria pe blogul lui că a trăit o viaţă "plină", a făcut ceea ce a trebuit să facă, avea câteva regrete şi i-ar fi plăcut să nu mai fie "din carne şi oase pentru că alea se strică cu timpul".

93 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Mile Cărpenişan spunea pe blogul său că a trăit "o viaţă plină"

FOCUS: Mile Cărpenişan spunea pe blogul său că a trăit "o viaţă plină" (Imagine: milecarpenisan.wordpress.com)

"Am trăit o viaţă plină, am călătorit pe fiecare cale a mea, dar mai mult, mai mult decât atât, am făcut-o în felul meu. Regrete am câteva, dar apoi… sunt prea puţine pe care să le menţionez. Am făcut ceea ce trebuie să fac şi uite aşa am trecut prin toate fără excepţie (...) Am iubit, am zâmbit şi am plâns, am avut partea mea la pagubă, iar acum când lacrimile au devenit substitut pentru bucurie mă uit în urmă şi mă amuz (...) Mi-am asumat toate bunele şi relele şi până la urmă am mers pe calea mea", scria pe blogul său Mile Cărpenişan, într-un moment de fericire.

În schimb, jurnalistul nu s-a sfiit să împărtăşească şi momentele de tristeţe. "Nu mai vreau să fiu din carne şi oase pentru că alea se strică cu timpul", scria pe blogul său Mile Cărpenişan, într-un acces de sinceritate, în care spunea că şi-ar dori să fie "om de zăpadă". "Atunci cu siguranţă voi vedea multe zâmbete şi sunt convins că nu mă va deranja nimeni", spunea jurnalistul.

La un moment dat, Mile Cărpenişan chiar preciza că a avut un istoric medical deloc fericit: "O operaţie în urma căreia mi-a fost scoasă fierea, iar prietenul meu care-şi plimba bisturiul pe la mine prin abdomen a mai fost nevoit săracul să şi cârpească un coledoc spart care arăta ca un ciorap prin care îţi iese degetul mare".

Cunoscut jurnalist în zonele de conflict, Mile Cărpenişan nu a refuzat noi provocări şi la sfatul tatălui său şi-a deschis o agenţie de turism. "Să vând ţara pe care o ştiu atât de bine - Muntenegru (...)M-am trezit din vraja pe care mi-o făcuse presa. Am îngropat trecutul şi cei 16 ani munciţi la «ocna literelor»", scria Cărpenişan.

În plus, Mile Cărpenişan s-a implicat în mai multe campanii umanitare. În urmă cu o lună, Cărpenişan a făcut o campanie umanitară pentru a-l ajuta pe Daniel Răduţă, un tânăr diagnosticat cu "leucemie acută limfoblastică", care are nevoie de bani pentru un transplant de măduvă.

În urmă cu un an, când a împlinit vârsta de 33 de ani, Mile Cărpenişan scria că îşi doreşte sănătate pentru familia lui şi mai mult noroc pentru oamenii chinuiţi.

Mile Cărpenişan avea 34 de ani şi era căsătorit. El a fost, mai bine de 10 ani, corespondent al Antena 1, realizând numeroase reportaje din zonele de război pentru acest post, dar şi pentru Antena 3. În 2008, Cărpenişan a încheiat colaborarea cu posturile Antena 1 şi 3, devenind freelancer.

Mile Cărpenişan a murit, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, unde era internat de săptămâna trecută, fiind în comă.

Directorul Spitalului Judeţean din Timişoara, Gheorghe Nodiţi, a declarat, luni, că medicii se aşteptau la decesul jurnalistului, în condiţiile în care starea acestuia se agravase. "Starea acestuia s-a înrăutăţit în ultimele zile şi ne aşteptam să se întâmple asta", a spus directorul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Surse medicale au precizat că decesul jurnalistului a fost urmare a unui stop cardiac. Mile Cărpenişan a fost internat, în urmă cu câteva zile, la Spitalul Judeţean Timişoara, mai multe site-uri şi bloguri anunţând atunci că acesta este în comă după ce a suferit un şoc septic, el având nevoie de sânge grupa A2 pozitiv.

(Material realizat de Madalina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici