FOTO | Gestul IMPRESIONANT al soţilor George şi Amal Clooney pentru copiii refugiaţi din Siria. Cum s-a implicat celebrul cuplu în şcolarizarea a 3.000 de imigranţi minori

Soţii George şi Amal Clooney au declarat că vor ajuta 3000 de copii sirieni refugiaţi să meargă la şcoală în acest an, în Liban, datele ONU arătând că 200.000 de copii nu pot primi educaţie după ce au fugit din zonele de război din Siria şi din ţările limitrofe afectate de conflict, conform Reuters.

1071 afișări
Imaginea articolului FOTO | Gestul IMPRESIONANT al soţilor George şi Amal Clooney pentru copiii refugiaţi din Siria. Cum s-a implicat celebrul cuplu în şcolarizarea a 3.000 de imigranţi minori

Soţii Clooney vor ajuta 3.000 de copii refugiaţi să meargă la şcoală în Liban

Reprezentanţii organizaţiei Clooney Foundation for Justice au declarat că s-au aliat cu Google şi cu compania HP Inc pentru a ajuta agenţia pentru copii a ONU, UNICEF şi Ministerul Educaţiei din Liban să deschidă şcoli "în două schimburi" pentru copiii refugiaţi sirieni.

Libanul găzduieşte peste 1 milion de refugiaţi sirieni, dintre care aproape 500.000 de copii. Autorităţile educă minorii sirieni refugiaţi în şcoli publice printr-un sistem de şcolarizare în schimburi, cu clase după amiază, create exclusiv pentru aceştia.

"Nu vrem să pierdem o întreagă generaţie pentru că a avut neşansa de a se naşte în locul nepotrivit şi la momentul nepotrivit", au declarat actorul George Clooney, câştigătorul unui premiu Oscar, şi avocata pentru drepturile omului Amal Clooney, care a născut gemeni luna trecută.

"Mii de copii refugiaţi sirieni se confruntă cu un mare pericol, acela de a nu fi niciodată un element productiv pentru societate. O educaţie formală poate permite schimbarea acestui fapt", au precizat Amal şi George Clooney într-un comunicat.

O donaţie de 3,25 milioane de dolari din partea Clooney Foundation for Justice, Google şi HP va achita costurile de transport, rechizite şcolare, computere, traninguri pentru profesori şi planul de învăţământ.

Max Gleischman, purtător de cuvânt al Fundaţiei Clooney, a declarat că organizaţia a decis să sprijine educaţia refugiaţilor sirieni prin sistemul de şcoli publice, în loc să investească în şcoli private, administrate de compania internaţională SABIS, care pregăteşte elevii pentru colegiu şi pentru examenele de liceu.

Fundaţia a anunţat anul trecut că va lucra pentru a înscrie mii de copii în şcolile SABIS.

Represiunea preşedintelui sirian Bashar al-Assad asupra protestatarilor pro-democraţie a dus la izbucnirea războiului civil în 2011, în timp ce militanţii Stat Islamic au utilizat haosul pentru a pune stăpânire pe teritorii din Siria şi Irak. 11 milioane de oameni au fost dezrădăcinaţi şi peste 400.00 de persoane au fost ucise.

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori americani la nivel mondial, George Clooney a câştigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din "Syriana", şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei "Argo".

George Clooney şi Amal Alamuddin, avocată britanică de origine libaneză, specializată în drepturile omului, s-au căsătorit în Italia, în 2014.

Gemenii cuplului, Ella şi Alexander, s-au născut pe 6 iunie, la Londra.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici