Fotografii, scrisori şi icoane din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie de Artmark -FOTO

Fotografii cu autografe ale unor staruri de cinema, ca Alain Delon şi Catherine Deneuve, scrisori semnate de mari prozatori şi oameni de stat ai lumii, precum Regina Maria şi Napoleon Bonaparte, şi icoane făcând parte din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor sunt scoase la licitaţie de casa Artmark.

1649 afișări
Imaginea articolului Fotografii, scrisori şi icoane din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie de Artmark -FOTO

Fotografii, scrisori şi icoane din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie de Artmark -FOTO (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Licitaţia "Colecţia unui român. Corneliu Vadim Tudor" cuprinde 315 obiecte şi va avea loc pe 24 noiembrie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, informează site-ul artmark.ro.

Trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte se vor licita pornind de la suma de 7.000 de euro, fiind cel mai scump set al colecţiei, urmat de stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur şi baga - folosit de Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol -, în cutia sa originală, ediţie limitată, piesă de colecţie, al cărui preţ porneşte de la 6.500 de euro.

Între obiectele scoase la licitaţie se află şi manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile, continuator al lui Badea Cârţan, conţinând peste 100 de notaţii olografe ale autorităţilor vremii, între care Nottara, Brătianu, Eremia Grigorescu, Djuvara, raritate absolută, piesă de muzeu, 1914 - 1926, cu un preţ de pornire de 5.000 de euro, şi un ceas de trăsură, de secol XIX, care i-a aparţinut lui Mihail Kogălniceanu, piesă de colecţie, al cărui preţ porneşte de la 900 de euro.

Printre scrisorile din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor se numără şi cea a scriitorului francez Victor Hugo, purtând semnătura olografă (preţ de pornire de 2.500 de euro), cea a scriitorului francez Anatole France, purtând semnătura acestuia (preţ de pornire de 850 de euro), dar şi ultima voinţă a mareşalului Ioan Antonescu, adresată mamei şi soţiei sale, din ziua condamnării sale la moarte de către Tribunalul Poporului, 17 mai 1946, purtând semnătura olografă (preţ de pornire 450 de euro).

Un carneţel de autografe din anii '20, conţinând semnături rare ale personalităţilor româneşti ale vremii, precum Take Ionescu, Octavian Goga, Elena Văcărescu, Nicolae Iorga, patriarhul Miron Cristea, George Enescu, principesa Ileana, Virgil Madgearu, Regina Maria şi Martha Bibescu, are un preţ de pornire de 450 de euro.

În ceea ce priveşte obiectele de cult scoase la licitaţie, cel mai valoros dintre acestea este o icoană cu ferecătură de argint, înfăţişându-i pe Sfântul Mare Mucenic Ioan Războinicul şi pe Sfânta Muceniţă Varvara, apărătorii credinţei, care a aparţinut mareşalului Ion Antonescu, piesă de colecţie, cu un preţ de pornire de 600 de euro.

Preţul unei fotografii a cântăreţului Louis Armstrong, cu autograf, pleacă de la 450 de euro, iar cel al fotografiei compozitoului George Enescu, cu autograf, de la 125 de euro. O altă imagine, a papei Ioan Paul al II-lea alături de patriarhul teoctist şi Corneliu Vadim Tudor, în timpul vizitei suveranului pontif la Bucureşti, în mai 1999, are un preţ de pornire de 90 de euro.

Printre vedetele de cinema ale căror fotografii cu autograf sunt scoase la licitaţie din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor se numără Catherine Deneuve (de la 75 de euro), Sophia Loren (de la 50 de euro), Alain Delon (de la 50 de euro) şi Brigitte Bardot (de la 50 de euro).

O imagine care îi înfăţişează pe scriitorul Marin Preda alături de publicistul Dinu Săraru, realizată de Vasile Blendea, porneşte de la 30 de euro, iar o fotografie cu poetul Nichita Stănescu, semnată de autor, are un preţ ce porneşte tot de la 30 de euro.

Colecţia lui Vadim Tudor cuprinde şi o mască mortuară a lui Mihai Eminescu, piesă de colecţie care a fost scoasă la licitaţie pentru suma de 250 de euro. 

Corneliu Vadim Tudor, născut pe 28 noiembrie 1949, la Bucureşti, a fost scriitor şi politician, fondator al Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi senator. A înfiinţat revista România Mare, a scris 32 de cărţi, din care volume de poezie şi publicistică şi a candidat de cinci ori la preşedinţia României. A murit pe 14 septembrie 2015, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei din Bucureşti.

Mai multe detalii despre licitaţia "Colecţia unui român. Corneliu Vadim Tudor" se găsesc pe site-ul artmark.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici