Fotoreporterul Mihai Barbu a lansat cartea de călătorie "Vând kilometri"

Fotoreporterul Mihai Barbu a lansat, joi seară, cartea "Vând kilometri", conţinând 43 de poveşti scrise în timpul călătoriei cu motocicleta din Bucureşti până la Ulan Bator, în Mongolia, precum şi câteva sute de fotografii de pe traseul făcut în vara anului trecut.

163 afișări
Imaginea articolului Fotoreporterul Mihai Barbu a lansat cartea de călătorie "Vând kilometri"

Fotoreporterul Mihai Barbu a lansat, joi seară, cartea de călătorie "Vând kilometri" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Prima carte de literatură de călătorie moto din România", aşa cum îşi prezenta Barbu lucrarea, a apărut iniţial cu ocazia Târgului de carte Gaudeamus din Bucureşti, într-un tiraj redus şi de o calitate sub cea pe care autorul şi-o dorea, astfel încât joi a fost prezentată "ediţia de lux", aşa cum, potrivit autorului, "trebuia să fie de la început".

Alături de Barbu, la ceremonie au participat reprezentanţii Editurii Art, Ada Rosetti din partea Discovery Channel, Eugen Istodor, prezentat ca fiind jurnalist şi "călător", precum şi cel mai cunoscut dintre "cumpărătorii" kilometrilor lui Mihai Barbu, vedeta ProTv Amalia Enache, veche prietenă a autorului.

Emoţionat, Barbu le-a mulţumit tuturor celor prezenţi, mai cu seamă fiului său Vladimir, născut în urmă cu 12 zile, "exact în seara în care ediţia de lux (a cărţii, n.r.) ieşea din tipografie".

Barbu i-a mulţumit de asemenea şi fratelui său, Ion, cel care a avut ideea "vânzării" de kilometri din călătorie şi care a primit "prima carte din ediţia de lux pe care autorul a pus mâna".

După discursurile invitaţilor a urmat o lungă sesiune de autografe, autorul scriind fiecăruia dintre doritori câte un mesaj personalizat, ales cu grijă.

Cartea este, în opinia lui Barbu, punctul final al călătoriei sale începute în vara anului trecut din Bucureşti spre Ulan Bator.

"Drumul meu a fost unul special tocmai datorită ideii fratelui meu de a vinde kilometri", povestea Mihai Barbu. Având nevoie de bani în plus pentru a-şi finanţa călătoria, Mihai Barbu a decis, la îndemnul fratelui său, să împartă traseul, simbolic, în porţiuni de câte 500 de kilometri, pe care să le vândă. Pentru 50 de euro, cumpărătorul primea povestea celor 500 de kilometri, o piatră culeasă din respectivele locuri, precum şi un abţibild cu numele său lipit pe parbrizul motocicletei cu care jurnalistul a plecat la drumul lung de aproape 26.000 de kilometri. "Aşa am reuşit să iau cu mine alţi 43 de oameni, cărora le mulţumesc pentru că m-au însoţit în călătoria mea", mai spunea autorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici