Future Shorts România se lansează pe 24 aprilie

Future Shorts, cea mai mare reţea de scurtmetraje din lume, care are drept obiectiv promovarea filmelor prin organizarea de evenimente lunare, se lansează în România pe 24 aprilie, cu o serie de proiecţii şi un afterparty la care sunt invitaţi, printre alţii, Ada Solomon, Radu Jude, Tudor Giurgiu.

68 afișări
Imaginea articolului Future Shorts România se lansează pe 24 aprilie

Future Shorts România se lansează pe 24 aprilie

Printre scurtmetrajele care rulează la lansare se numără "Sentimental Journey", în regia lui Nagi Joda (Japonia), "She loves me, she loves me not", în regia lui Jamie Rafn (Marea Britanie) şi "On s'embrase" în regia lui Pierre Olivier (Franţa), potrivit organizatorilor.

După terminarea proiecţiilor, care vor dura aproximativ o oră şi jumătate, va avea loc o petrecere la care vor mixa DJ TRG şi DJ Seb.

Pe viitor, evenimentul va prezenta şi scurtmetraje româneşti. Producătorii români de scurtmetraje pot să îşi înscrie filmele pe site-ul futureshorts.com.

Organizatorii doresc să dezvolte reţeaua Future Shorts şi în provincie.

Următorul eveniment are loc pe 22 mai, la Bucureşti, urmând ca pe 24 mai să fie organizată prima proiecţie în afara Capitalei, la Timişoara.

Platforma Future Shorts plănuieşte câte un eveniment de tipul proiecţie + afterparty în fiecare lună. Lansată în 2003, în Marea Britanie, Future Shorts a dezvoltat o reţea ce permite producătorilor de film să fie prezenţi în cadrul celei mai cuprinzătoare platforme de distribuţie şi expunere din lumea întreagă.

Future Shorts este recunoscut de producători, de industria cinematografică şi presă ca un festival de nişă. Pe lângă faptul că este un eveniment lunar ce se desfăşoară în lumea întreagă, Future Shorts este şi distribuitor, agent, consultant şi label DVD.

Future Shorts, care operează în circa 25 de ţări, numărând 15.000 de participanţi pe lună, a redefinit conceptul de scurtmetraj în cultura cinematografică internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici