Gala premiilor BAFTA şi-a anunţat nominalizaţii pentru ediţia din 2021

  • Colectiv ajunge şi la gala prestigioasei Academii de film britanice
  • Nomadland şi Rocks sunt cele mai nominalizate filme la ediţia de anul acesta
  • Anthony Hopkins este nominalizat pentru rolul magistral din The Father
270 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor BAFTA şi-a anunţat nominalizaţii pentru ediţia din 2021

Gala premiilor BAFTA şi-a anunţat nominalizaţii pentru ediţia din 2021

Producţia românească Colectiv, a lui Alexander Nanau, doboară bariere după bariere. După cele două nominalizări de la Oscar, a primit acum una şi la BAFTA.

Acesta este nominalizat la categoria Cel mai bun documentar, alături de My Octopus Teacher, The Dissident şi The Social Dilemma.

La categoria Cel mai bun film, Nomadland, marele câştigător al Globurilor de Aur, este cap de afiş. Filmul regizat de Chloé Zhao va concura arături de Promising Young Woman, The trial of Chicago 7, The Mauritinian TBC şi The Father.

Pentru titulatura de cea mai bună actriţă în rol principal, numele cel mai strălucitor este al actriţei debutante Bukky Bakray. Adolescentei iau fost recunoscute meritele pentru performanţa din filmul Rocks.

Ea concurează pe aceeaşi categorie cu reputata actriţă Frances McDormand, dar şi cu Radha Blank, Vanessa Kirby, Wunmi Mosaku şi Alfre Woodard.

Favorit la Cel mai bun actor este veteranul Anthony Hopkins, pentru rolul din producţia The Father. Ceilalţi nominalizaţi sunt Chadwick Boseman, Riz Ahmed, Adarsh Gourav, Mads Mikkelsen şi Tahar Rahim.

Gala de anul acesta surprinde prin gradul de diversitate al celor nominalizaţi, 16 din cei 24 de actori, fac parte din grupuri ale minorităţilor etnice.

Cele mai multe nominalizări sunt împărţite de Nomandland şi Rocks, 7 la număr.

Aceste sunt urmate de peliculele The Father, Mank, Minari şi Promising Young Woman, cu 6 nominalizări la categoriile celei mai prestigioase gale de film din Europa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici